Casper Ruud

Casper Ruud klar for hovedrunden i Roland Garros – knuste hjemmehåp

PARIS: Casper Ruud var fredag overlegen i kvalifiseringenfinalen i Roland Garros og er videre til hovedrunden i Grand Slam-turneringen.

PARIS: Casper Ruud var fredag overlegen i kvalifiseringenfinalen i Roland Garros og er videre til hovedrunden i Grand Slam-turneringen.

Den norske 19-åringen er dermed klar for sin andre strake hovedrunde i en Grand Slam-turnering. I januar tok Ruud seg til hovedrunden i Australian Open og ble den første nordmannen i en Grand Slam-turnering siden pappa Christian Ruud og Jan Frode Andersen i Roland Garros i 2001. I Melbourne gikk Ruud helt til andre runde.

– Det føles utrolig gøy, og i hvert fall her i Roland Garros som jeg ikke har fått det til så bra som jeg har ønsket tidligere, i hvert fall i fjor og året før på juniornivå, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Unggutten har gjennom hele kvalifiseringen sett svært solid ut på tennisbanen og før kvalifiseringsfinalen hadde Ruud bare fått problemer i et par game i hver av kampene de to foregående kampene. Historien skulle gjenta seg i fredagens avgjørende oppgjør.

Hjemmefavoritt
Ruud møtte det franske hjemmehåpet Alexandre Muller. 21-åringen er ikke bedre rangert enn 376.-plass på ATP-rankingen og har aldri vært topp 300 i verden. I kvalifiseringsfinalen hadde franskmannen fordelen med å ha et entusiastisk hjemmepublikum på laget – uten at det så ut til å påvirke Ruud.

Tennisspilleren fra Snarøya åpnet likevel litt nølende. Nordmannen fikk en breakball i mot seg i sitt første servegame, men reddet seg inn og tok ledelsen 1-0. I det påfølgende gamet brøt Ruud. Stortalentet fortsatte å dominere settet og gjorde svært få feil. Det håndtere ikke Muller, og Ruud vant settet hele 6-1.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud
Casper Ruud er i form. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

I det andre settet åpnet Ruud bra og skaffet seg to breakballer, men Muller hevet seg opp og reddet seg inn. Det hjalp likevel ikke. Ruud holdt det påfølgende servegamet og brøt relativt enkelt i til 2-1 etterpå. Nordmannen fortsatte solid og sikret en plass i hovedrunden med å bryte til 6-3.

– Jeg spilte aggressivt med forehanden og pumpet på. Han er en sikker spiller, men sliter kanskje litt når han får for høyt trykk mot seg. Det var det jeg prøvde å gjøre med forehanden og samtidig variere litt. Spille noen tunge og noen harde baller for å få han litt ut av rytmen. Han er en sliter, og det var mange slitsomme baller. Det var ikke slik at jeg gikk rundt der og var altfor komfortabel hele tiden, men stillingen ble overbevisende i mitt favør, forteller Ruud.

Den norske unggutten gjorde nok en gang en meget god kamp. Ruud er i god flyt og slår lite feil – serve, forehand og backhand sitter. I tillegg er Ruud i god fysisk form. Fredagens kvalifiseringsfinale er den av kampene nordmannen har brukt kortest tid på avgjøre. Kampen ble avgjort på en time og fem  minutter. I de andre rundene brukte nordmannen en time og 14 minutter og en time og åtte minutter.

– Jeg var klar for en tøff kamp, og så ble den kanskje ikke så lang som jeg hadde trodd. Det gikk bra for min del, sier Ruud.

Trekning senere fredag
Det er fortsatt ikke klart hvem Ruud møter i første runde, men den best rangerte spilleren stjerneskuddet kan møte er Dominic Thiem, nummer åtte i verden, mens Dudi Sela, nummer 105 i verden, er den lavest rangerte spilleren Ruud kan møte. Trekningen blir gjort senere fredag.

– Jeg så ikke på trekningen i går, men det hadde vært kult å få møte en av de større stjernene, sier Ruud.

– Dominic Thiem eller Novak Djokovic?

– Djokovic hadde vært kult, svarer Ruud med et glis.

Seieren i kvalifiseringsfinalen gir Ruud 25 ATP-poeng. I tillegg får nordmannen ti poeng for å gå inn i hovedrunden, og er dermed sikret totalt 35 poeng. Nordmannen får også nærmere 400.000 norske kroner i premiepenger.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788