Casper Ruud frykter ikke det franske publikummet

Casper Ruud må slå en fransk publikumsfavoritt for å nå hovedrunden i Roland Garros.

PARIS: Casper Ruud må slå en fransk publikumsfavoritt for å nå hovedrunden i Roland Garros.

Fredag venter en større stadion og flere tilskuere enn hittil i Roland Garros for Ruud. Unggutten kan risikere å få over 1000 franskmenn mot seg på banen 18, men 19-åringen fra Snarøya har ingen problemer med det.

– Tja, det franske publikummet er ganske høylytte på hjemmebane, og de liker å heie på franske spillere. Jeg synes det er både og, men egentlig et fett: Den som spiller best fredag vinner. Jeg merker at det er en del nordmenn her i Paris som heier på meg. Det synes jeg er gøy, sier Casper Ruud til Tennis-Norge, som fikk blant andre landslagsspiller i håndball, Silje Solberg, på tribunen under onsdagens seier over Daniel Galan.

Kjenner til Muller
På papiret kan Muller virke ut som en overkommelig motstander for Ruud. Franskmannen er nummer 377 på ATP-rankingen med en 302.-plass fra oktober i 2017 som sin høyeste rangering. I Roland Garros har 21-åringen blant annet slått ut Donald Young, nummer 137 i verden – rangert bedre enn Casper Ruud.

Alexandre Muller var en populær mann etter seieren over Akira Santillian.

– Det franske publikummet må vi bare være forberedt på. Muller er ikke ranket så høyt som de andre Casper har spilt mot, men han har slått Donald Young, så han kan spille. Vi tar den fighten her, og Casper spiller bra selv for tiden, så vi er klare. Det står ikke på det, sier trener og far Christian Ruud til Tennis-Norge.

Den franske motstanderen er bare ett år eldre enn Ruud selv. Dermed kjenner unggutten godt til Muller, selv om de aldri har møttes i kamp før.

– Jeg har sett mye av han og litt peiling på han har jeg, i hvert fall mer enn det jeg hadde på Galan. Jeg får prøve å bruke det, sier Casper Ruud.

Trener Christian Ruud så deler av Mullers kamp i andre kvalifiseringsrunde.

– Han er ganske atletisk og har en god backhand. Jeg tror Casper har større trykk, sier Christian Ruud.

Muller liker støtten
Muller hadde en varierende kamp mot Akira Santillan i onsdagens andre kvalifiseringsrunde. Den unge franskmannen vant 6-1, 3-6, 6-0 med overveldende støtte fra franskmennene på tribunen. Det er en situasjon 21-åringen trives i.

– Ja, jeg synes jeg spiller bedre med publikum som støtter meg, det er bedre. Jeg er en fransk spiller, og det er bedre å være det her for meg enn for en nordmann, sier Muller til Tennis-Norge, som har tro på en underholdende kamp

– Han er en veldig god spiller og bare et år yngre enn meg, så jeg tror det blir en veldig god kamp, og jeg håper at jeg vinner den, sier Muller.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788