Casper Ruud fløy ned sin fysiske trener: – Han er klar for dette

PARIS: Casper Ruud ønsket å få sin fysiske trener på plass i Frankrike og tilbrakte mye av onsdagen sammen med Marcel Da Cruz. 

PARIS: Casper Ruud ønsket å få sin fysiske trener på plass i Frankrike og tilbrakte mye av onsdagen sammen med Marcel da Cruz. 

Det var i utgangspunktet ikke planen at da Cruz skulle bidra i Paris, men da Ruud selv spurte om å fly ned den fysiske treneren var ingen i tvil om at ønsket skulle innfris. Beslutningen skal sørge for at 19-åringen står best mulig stilt til andre runde i Roland Garros. Trener Da Cruz tror Ruud er mer enn godt nok trent til å takle en ny tøff kamp i fem sett.

– Det er han. Han er godt trent, så jeg ser ikke det som noe problem. Det er tøft mentalt og fysisk, men han er veldig godt trent og er klar for dette, sier da Cruz til Tennis-Norge.

– Utrolig belastende
Da Cruz har også tidligere vært med Ruud på turneringer, blant annet i Miami Open tidligere i år. Treneren fokusere derimot på andre ting nå enn ellers.

– Ofte har jeg jobbet med å forberede og jobbe inn i turneringen, men i slike store turneringer er det greit å følge opp hele veien fordi det er utrolig belastende for kroppen, og da er det jo om å gjøre og følge opp, gi han støtte, trygghet og det han trenger, og ikke minst prøve å ta ting tidlig, sier da Cruz.

Ruud spilte sin forrige kamp mandag og har fått to hviledager inn mot oppgjøret mot Albert Ramos-Vinolas, nummer 36 i verden. Det kan tale i Ruuds favør.

– Det har en del å si at han fikk to og ikke en hviledag. Han hadde en tøff kamp i fem sett mandag, og den var tøff.  Han er veldig mye mer restituert i dag enn det han ville vært etter en dag, slår da Cruz fast.

Følelsen
Trener Christian Ruud er optimistisk med tanke på sønnens sjanser. Han tror ikke det er umulig med et aldri så lite sjokk.

– Det er viktig å få en god følelse på trening og kjenne at kroppen er lett og fin. Det er viktig. Casper kan gå ut å spille dritbra, men likevel tape, og sånn er det bare i tennis. Man må ha respekt for at han møter en god spiller, og når Ramos-Vinolas er på, så er han blant de 15 beste spillerne på grus. Det er ingen lett motstander, selv om vi føler at han ikke har spilt på sitt beste i år. Vi føler at Casper har gode muligheter på en god dag, og hvis Ramos-Vinolas ikke har sin beste dag, sier Christian Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788