Casper Ruud får wildcard til ATP-turnering i Sverige

Casper Ruud belønnes av svenskene for godt spill i Roland Garros med et wildcard i ATP 250-turneringen i Båstad.

Casper Ruud belønnes av svenskene for godt spill i Roland Garros med et wildcard i ATP 250-turneringen i Båstad.

Den norske 19-åringen håpte på wildcard i fjor, men da valgte turneringsledelsen i Skistar Swedish Open i Båstad å gi wildcardene til andre spillere. Denne gangen blir ikke Ruud oversett.

– Vi gjør alltid vårt beste for å hjelpe talenter lokalt. Når det kommer til Casper ser vi på han som så godt som lokal, men enda viktigere: Casper er en ung spiller med et stort potensial, spesielt på grus. Det har han vist flere ganger og forhåpentlig får vi se det også i Båstad i sommer, sier turneringsdirektør Christer Hult i en pressemelding.

Dermed blir det en ny mulighet til å få et møte mellom Casper Ruud og en av Ymer-brødrene, Mikael og Elias. Sistnevnte spiller også hovedrunden i Roland Garros.

– Det er en generøs gest av turneringsledelsen som vi verdsetter mye. Når det kommer til ATP-turneringer, så er Sverige så nær hjemmebane som mulig, og jeg håper det kommer til å merkes med mye folk fra Norge på tribunen. Båstad er et fantastisk sted med en enestående tennisarena, sier Ruud i en pressemelding.

Etter Roland Garros skal Ruud spille Challenger-turneringer før Wimbledon. Unggutten satser på å spille kvalifiseringen i gressturneringen, men kommer ikke til å spille på underlaget i forkant.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788