Casper Ruud enkelt videre i Roland Garros-kvalifiseringen: – Fikk mye gratis

Casper Ruud overbeviste mot Thiago Monteiro og tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i Grand Slam-turneringen Roland Garros .

PARIS: Casper Ruud overbeviste mot Thiago Monteiro og tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i Grand Slam-turneringen Roland Garros.

– Jeg gjorde det bra etter hvert, men jeg må innrømme at jeg fikk litt mer gratis enn hva jeg hadde trodd. Han prøver å spille tungt, men plutselig kommer det grove feil, synes jeg.  Selv føler jeg at jeg spilte tungt og hang godt med bak i banen, sier Ruud til Tennis-Norge i Paris.

Nordmannen hadde i 2017 store forhåpninger om å nå hovedrunden i Paris etter en strålende vinter og vår på grusen. Etter godt spill i første runde, ble det derimot bråstopp i andre runde mot hjemmehåpet Maxime Janvier. I 2018 har Ruud et stort ønske om å nå hovedrunden på favorittunderlaget.

I fjor pekte formkurven nedover inn mot Roland Garros, mens i år har nordmannen bare spilt seg bedre og bedre. Derfor håper norske tennisfans at Ruud skal ta seg til hovedrunden i en Grand Slam-turnering for andre gang på rad. I januar ble 19-åringen den første nordmannen siden 2001 til å spille hovedrunden i en av de fire store turneringene. Da tok han seg til andre runde i Australian Open.

Solid spill
I Australian Open var Ruud seedet i kvalifiseringen, noe nordmannen ikke har fordelen av denne gangen. Det var dermed et snev av lettelse da Thiago Monteiro ble trukket som motstander i første kvalifiseringsrunde.

Thiago Monteiro hadde lite å stille opp med mot Casper Ruud. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Brasilianeren er femteseedet og rangert så høyt som 124.-plass på ATP-rankingen (114.-plass da seedingen ble satt), men Ruud slo nemlig Monteiro i to sett i ATP 500-turneringen i Rio i februar i fjor. 23-åringen, som har en besteplassering som nummer 74 i verden fra 2017, fryktet nok Ruud før oppgjøret.

Fra start av var det Monteiro som begynte best. Ruud startet med et uvanlig dårlig servegame og ble brutt uten å ta et eneste poeng. Også ungguttens første returgame var rotete, og Monteiro gikk opp i ledelse 2-0. I Ruuds andre servegame klarte nordmannen å heve kvaliteten på spillet sitt og kom seg inn i oppgjøret. Snarøya-gutten brøt i de to neste servegamene og dominerte resten av settet. Ruud tok ledelsen i kampen med 6-3 i det første settet.

– Jeg var kanskje ikke helt klar fra start, og han fikk et par kjappe game. Det er litt annerledes å møte spillere som er venstrehendte, og det tar litt tid å komme inn i det. Jeg måtte bruke backhanden min oftere ned langs linja, sier Ruud, som ikke var bekymret.

– Man håper alltid på det beste, men er klar for det verste. Han er en god spiller og på en god dag er han tøff å ha med og gjøre. Jeg var ikke helt fininnstilt og klar for de lange ballene. Jeg slo litt feil i starten, noe jeg har hatt problemer med tidligere, men når jeg kommer inn i det og blir varm og begynner å svette litt, blir ting enklere.

Det andre settet startet jevnt. På 1-2 reddet Ruud en breakball mesterlig, og i påfølgende game spilte nordmannen seg til breakball. Den utnyttet 19-åringen og gikk opp i 3-2. Også på 4-2 fikk nordmannen en breakmulighet, men Monteiro reddet seg inn. Nordmannen hadde likevel ingen problemer med å vinne settet og avgjorde kampen da han brøt til 6-3, selv om Ruud først misbrukte en matchball.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud viste god form i Paris mandag. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Ruud spilte en meget solid kamp, sett bort fra de to første gamene. Utover i oppgjøret satt servene og flere vinnere med forehanden, noe som høstet applaus fra publikummet på bane 9 i den franske hovedstaden.

Utenfor topp 200
Bare ved å ta seg til andre kvalifiseringsrunde skaffer Ruud seg åtte ATP-poeng og nærmere 100.000 kroner. Skulle nordmannen ta seg videre til kvalifiseringsfinalen venter 16 poeng på rankingen.

I andre kvalifiseringsrunde blir vinneren i oppgjøret mellom Daniel Elachi Galan (243) og Benjamin Bonzi (216) motstander. Den best rangerte spilleren Ruud risikerer å møte i kvalifiseringsfinalen er Akira Santillian (208).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788