Casper Ruud

Casper Ruud bygger stadig større selvtillit: – Gir en god følelse

PARIS: Casper Ruud har spilt glimrende i Roland Garros så langt og tar med seg selvtillit inn i kvalifiseringsfinalen mot Alexandre Muller.

PARIS: Casper Ruud har spilt glimrende i Roland Garros så langt og tar med seg selvtillit inn i kvalifiseringsfinalen mot Alexandre Muller.

– Det er to gode motstandere jeg har slått så langt, og det gir meg en bra følelse og selvtillit før kvalifiseringsfinalen, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Unggutten har vunnet begge de to første kvalifiseringsrundene i strake sett. Kun i et par game i begge kampene har Ruud hatt problemer med motstanderens spill. Det lover bra foran oppgjøret mot Muller fredag formiddag.

– Jeg er i god matchform og sånt, men i kvalifiseringsfinalen er de beste spillerne, så det blir en tøff kamp. Jeg må være klar for den også, og ta den like seriøst som de to andre kampene, som har vært tøffe, sier Ruud.

– Må presse forehand
Både Christian Ruud og videoanalytiker Øivind Sørvald så deler av Mullers kamp i andre kvalifiseringsrunde mot Akira Santillian. Duoen har slagplanen klar.

– Jeg tror Casper har litt større trykk, så det blir viktig for Casper å spille slik han gjorde onsdag. Han må komme rundt å bruke forehanden sin. Det er helt klart en dyktig spiller han møter, så det blir nok tøft, sier Christian Ruud, og fortsetter:

Casper Ruud
Casper Ruud er klar for å ta fighten i tredje kvalifiseringsrunde. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

– Muller kan være litt tricky. Han har en ganske bra backhand, så Casper må kanskje prøve å presse han litt mer på forehanden. Han må ta fighten, serve bra og får mange returer tilbake. Vi får håpe at Casper tar initiativet, og da er det gode muligheter, sier trener Ruud.

Sørvald, som også er idrettssjef i Norges Tennisforbund, tror betydningen av analysen Casper blir fortalt av far og trener Ruud, kan være det som skiller.

– Noen ganger bruker spillere ingenting av analysen, mens andre ganger bruker de det når dem kommer opp i et avgjørende poeng. Det er i hvert fall viktig å vite så mye som mulig. Om det betyr en halv prosent eller ti prosent, vet vi ikke, sier Sørvald til Tennis-Norge.

– En av mine bedre kamper
I oppgjøret mot Daniel Galan i andre kvalifiseringsrunde hadde Ruud svært lav feilprosent både på serve og i spill. Unggutten har jevnt over vært stabil den siste tiden.

– Jeg spiller alltid på maks, men når man tenker på hvor bra jeg kan spille, så var oppgjøret mot Galan opp i der. Det var nok en av mine bedre kamper i år, sier Ruud.

Oppgjøret mot Muller starter klokken 10.00 og sendes på Eurosport Norge fra klokken 09.45.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788