Ruud klatrer på ATP-rankingen – Federer ny verdensener igjen | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud klatrer på ATP-rankingen – Federer ny verdensener igjen | Tennis-Norge

Ruud klatrer på ATP-rankingen – Federer ny verdensener igjen

Casper Ruud fortsetter klatringen på verdensrankingen, mens fra sofakroken overtok Roger Federer førsteplassen.

Ruud har imponert de siste ukene med to Challenger-finaler på like mange uker. Nordmannen har likevel ikke gått helt topps, selv om unggutten i store perioder imponerte i søndagens finale mot Pedro Sousa i Braga.

Prestasjonen i Portugal ga Ruud 48 nye ATP-poeng. Det gir en klatring på 20 plasser fra 174.-plass til 154.-plass på verdensrankingen. De to neste ukene kan Ruud hente enda flere poeng gjennom spill Challenger-turneringen i Heilbronn og Roland Garros. Allerede tirsdag er Snarøya-gutten i aksjon mot Dustin Brown.

I toppen av verdensrankingen har det blitt et skifte. Rafael Nadal måtte forsvare mye poeng fra i fjor og var avhengig av å ta seg til finalen i ATP 1000-turneringen i Madrid. Etter å ha vunnet 50 sett på rad på grus siden Roma-turneringen i fjor, ble det stopp i kvartfinalen mot Dominic Thiem.

Dermed tar Federer over tronen som verdens beste tennisspiller – uten å ha spilt en kamp siden Miami Open. Sveitseren blir heller ikke å se tilbake på banen før en turnering i Stuttgart, like før Wimbledon.

På WTA-rankingen beholder Simona Halep førsteplassen foran Caroline Wozniacki.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...