Viktor Durasovic kvalifiserte seg for Challenger-turnering

Viktor Durasovic gikk for andre gang i karrieren gjennom kvalifiseringen i en Challenger-turnering.

Viktor Durasovic gikk for andre gang i karrieren gjennom kvalifiseringen i en Challenger-turnering.

Norgesmesteren har i vår fire ganger forsøkt å nå hovedrunden på Challenger-nivå. Mandag spilte Durasovic kvalifiseringsfinale i Challenger-turneringen i Puerto Vallarta.

Unggutten hadde en enkel vei til kvalifiseringsfinalen med to urangerte meksikanske spillere i første og andre kvalifiseringsrunde. I mandagens oppgjør møtte Durasovic en gammel kjenning i Emilio Gomez, nummer 519 i verden med en besteplassering som nummer 215 fra 2014. Gomez slo Durasovic i tre sett i desember på Den dominikanske republikk i en Futures-turnering.

Durasovic åpnet mandag dårlig og ble brutt med en gang. 21-åringen havnet under 0-2, men slo tilbake og vant det første settet 6-3. Det andre settet gikk til tiebreak, og Durasovic ledet 5-3. Likevel tapte unggutten 5-7, og det ble et tredje sett. Nordmannen var suverent best i det tredje settet og vant 6-3.

Dermed har Durasovic for andre gang i karrieren tatt seg videre fra kvalifiseringen i en Challenger-turneringen. Nordstrand-spilleren har også spilt et par Challenger-turneringer uten å ha vært nødt for å kvalifisere seg.

Det er ikke klart hvem motstanderen blir i første runde, men den best rangerte spilleren Durasovic kan møte er Victor Estrella Burgos, nummer 168 på ATP-rankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788