Rafael Nadal tennis

Utrolige Nadal tok tittel nummer 11 i Barcelona Open

Rafael Nadal var nådeløs i jakten på nok en tittel. Verdenseneren knuste ungt stortalent i søndagens finale.

Rafael Nadal var nådeløs i jakten på nok en tittel. Verdenseneren knuste ungt stortalent i søndagens finale.

For nøyaktig en uke siden løftet Nadal trofeet i ATP World Tour Masters 1000-turneringen i Monte Carlo. Der gikk verdenseneren til topps uten å tape et eneste sett. Søndag ettermiddag klarte han det ny i ATP World Tour 500-turneringen i Barcelona, hvor han vant for 11. gang. Nadal virker ustoppelig på grus for tiden. Søndagens finaleseier i Barcelona var hans 19. strake seier på grus.

– Jeg drømte ikke om å ha en karriere som dette. I fjor lagde de en video av mine ti seire her i Barcelona. Nå må de lage en ny video for den 11. seieren. Det får meg til å føle at jeg eldres, sa Nadal til Sky Sports.

Søndagens motstander var det greske stortalentet Stenfanos Tsitsipas (nummer 63 i verden). 19-åringen prøvde å bli den første grekeren til å vinne en ATP Tour-tittel. Det klarte han ikke, men Tsitsipas ble den yngste finalisten i Barcelona siden 2005, skriver ESPN.

Vanskelige forhold
Våte og kjølige værforhold skulle bli en faktor i søndagens finale mellom Nadal og Tsitsipas. Det var det grusspesialisten som håndterte best. Spanjolen dominerte i starten av oppgjøret og gikk opp i en tidlig 5-1 ledelse. På 41 minutter var første sett i boks for Nadal, 6-2.

I andre sett dominerte Nadal mot sin unge motstander. Det rådet ingen tvil om at verdenseneren skulle vinne i strake sett, nok en gang. Etter 38 minutters spille i andre sett kunne Nadal og hjemmepublikumet juble. Nadal vant 6-2, 6-1 og tok sin 11. tittel i Barcelona.

Historisk
Med seieren sikrer Nadal sin plass som verdensener for 172. uke på rad. Seieren i Barcelona Open gir spanjolen 500 ATP-poeng og 500 000 euro i premiepenger. Med sin 77. tittel er Nadal nå på delt 4. plass med John McEnroe på listen over flest Open Era-titler, kun bak Ivan Lendl, Roger Federer og Jimmy Connors.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788