Casper Ruud og Maxime Janvier

Ruud-leiren irritert etter spøkelsespoenget: – Ikke noe fan av Janvier etter dette

Team Casper Ruud leverte klage og var i diskusjon med overdommeren etter at Ruud ble frarøvet ett poeng i Challenger-turneringen i Tunis.

Team Casper Ruud leverte klage og var i diskusjon med overdommeren etter at Ruud ble frarøvet et poeng i Challenger-turneringen i Tunis.

Tirsdag var Casper Ruud i aksjon i første runde av ATP Challenger-turneringen i den tunisiske hovedstaden Tunis mot franske Maxime Janvier, samme spiller som slo unggutten ut av Roland Garros-kvalifiseringen i fjor. Nordmannen tapte også denne gangen, men kampen vil bli husket for noe helt annet.

På 30-30 i det tredje gamet på 0-2 tilkjente dommeren plutselig Janvier et ekstra poeng til franskmannen på hans egen serve, og 21-åringen gikk dermed opp i ledelsen 3-0. Problemet var bare at Janvier aldri vant det femte poenget og ikke skulle ha brutt Ruud. Videoene i ettertid tydelig viser dette, og den korrekte stillingen skulle vært 40-30 for Janvier.

– Vi har vært i diskusjoner med overdommeren, og i ettertid har de sett gjennom bildene og innrømmer at de har gjort feil. Det er en menneskelig feil, men det hjelper ikke oss noe nå, sier trener Christian Ruud, som er med Casper Ruud i Tunisia, til Tennis-Norge.

– Bittert
Christian Ruud, som selv har opplevd mye på tennisbanen, mener overdommeren kunne ha gjort mer for å undersøke hendelsen.

– Man begynner ikke å krangle på stillingen på dette nivået, og Casper er ikke kjent for å være en spiller som jukser til seg poeng. Dommeren var sikker og franskmannen hang seg på. Jeg mener at overdommeren burde gjort mer for å undersøke, han kunne ha sjekket nettbrettet som dommeren fører scoren på, sier Ruud.

Casper Ruud
Casper Ruud tapte etter et kontroversielt poeng. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Situasjonen oppstod på et krevende tidspunkt for Ruud. Det feildømte poenget førte til at nordmannen ble brutt for andre gang i kampen og fikk en skikkelig tøff start på oppgjøret.

– Sånn i ettertid vil han nok ikke få dømme noe flere kamper på en stund siden han ikke kan telle. Det er bittert, for et poeng her og der kan avgjøre mye. Det er ikke sikkert han hadde vunnet det neste poenget, men det kunne ha begynt å flyte. Vi kan ikke gjøre noe mer med det, og det er bare å bite i det sure eplet. Vi kommer til å sende en slags klage til sjefen til overdommeren, men det kommer nok ikke til å skje noe med resultatet. Det er uansett for dårlig, alle andre fikk det med seg, sier Ruud.

– Hvordan påvirket det Casper videre i kampen?

– Det er klart det er irriterende. Hvor mye han tenker på det, er vanskelig å fastsette, men det er tungt å føle seg snytt for et game og få et dobbeltbreak i mot. Det er oppoverbakke. Hvordan det hadde gått blir likevel spekulasjoner, sier Ruud.

Dårlig rykte
Ruud er også svært kritisk til den franske motstanderen, Janvier, etter ungguttens opptreden under hendelsen.

– Han har visst nok ikke noe godt rykte på seg. Jeg regner med at ATP tar han med seg inn til et møte. Han visste nok hva stillingen var, han har spilt en del kamper i karrieren. Jeg synes det er jævelig usportslig, og jeg mener at han bevisst har stjålet seg til dette gamet. Jeg er ikke noe fan av han etter dette. ATP bør konfrontere han med det, noe de har sagt de skal gjøre også, sier Ruud.

Casper Ruud må dermed vente en uke med å spille igjen.

– Vi blir her et par dager og trener, så reiser vi til Italia. Der blir det en Challenger-turnering, sier Christian Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788