Casper Ruud

Ruud etter finaletapet: – Jeg er skuffet, men fornøyd med bra spill frem til finalen

Det ble tap i Casper Ruuds andre Challenger-finale søndag. Nordmannen var skuffet, men ikke motløs etter tapet.

Det ble tap i Casper Ruuds andre Challenger-finale søndag. Nordmannen var skuffet, men ikke motløs etter tapet.

Norges høyest rankede tennisspiller hadde spilt seg til karrierens andre Challenger-finale i Francavilla i Italia. Søndag tapte Ruud 4-6, 1-6 mot Gianluigi Quinzi (nummer 347 i verden). Italieneren spilte sin første Challenger-finale på hjemmebane i støvellandet.

– Det var skuffende, selvfølgelig. Jeg spilte ikke helt på topp, mens han spilte smart og bra. Kampen var litt lik som forrige, men jeg er fornøyd med å ha spilt bra for å komme til finalen, sa Casper Ruud til Tennis-Norge etter kampen.

Nordmannen hadde problemer i begynnelsen av kampen, hvor han havnet ble brutt i sine to første servegames. Det samme skjedde i andre sett.

– Jeg gjorde en del feil i åpningen, før jeg kom litt mer inn i det. Det holdt ikke helt. I det andre settet spilte jeg kanskje litt bedre, men jeg gikk litt tilbake og det litt for mange feil, sa Ruud.

Sist de møttes snøt italieneren Ruud for tittelen i Futures-turneringen Norwegian Open i 2016. Etter kampen uttalte Ruud, til Dagbladet, at Quinzi opptrådte sleipt. Den italienske tennisspilleren tok nemlig, etter Ruuds mening, en taktisk medisinsk timeout. Ruud var ikke like misfornøyd med Quinzis triks denne gangen som sist, og beskriver italieneren som «smart».

– Han klarte ikke å komme under huden min i dag, men han spiller lurt. Han er flink til å gjøre det han er god på, og sette motstanderen litt ut av rytmen.

Nordmannen sikret 48 ATP-poeng og 3 650 euro i premiepenger av finaletapet i Francavilla. Ruud kan dermed ta med seg en solid turnering i minnet til ATP 250-turneringen i München, som han tar fatt på allerede tirsdag. Snarøya-gutten møter kvalifiseringsspilleren Marius Copil (84) i turneringens første runde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788