Rafael Nadal tennis

Rafael Nadal til topps i Monaco

Rafael Nadal spilte sin første individuelle turnering siden Australian Open og vant tittelen i Monte Carlo uten å tape et sett.

Rafael Nadal spilte sin første individuelle turnering siden Australian Open og vant tittelen i Monte Carlo uten å tape et sett.

Den spanske 31-åringen har vært ute av spill etter at han måtte trekke seg fra kvartfinalen i Australian Open i januar med en skade. Denne uken har derimot Nadal, som også spilte Davis Cup for to uker siden, vært tilbake på ATP-touren og trolig er spanjolen kvitt skaden.

– Jeg og teamet har hatt noen tøft øyeblikk de siste fire månedene, sa Nadal.

Nadal har nemlig storspilt hele uken i ATP Masters-turneringen i Monaco. I kvartfinalen hadde toppspillere som Dominic Thiem og Grigor Dimitrov ingen sjanse til å hamle opp med gruskongens utrolige spill.

Tilbake
I søndagens finale ventet Kei Nishikori. Japaneren har slitt med skader de siste halvåret, og den tidligere verdensfireren har falt til 34.-plass på ATP-rankingen. I Monaco viste 28-åringen lovende takter da han slo verdenstreer Marin Cilic og verdensfirer Alexander Zverev i kvart- og semifinale.

– Det har vært en god uke for meg, en morsom uke, men Rafael Nadal har dominert for mye denne uken, sa Nishikori etter tapet. 

På banen søndag var det Nishikori som startet best. Nadal sov fra begynnelsen, og Nishikori brøt til 2-1, men klarte ikke å holde sitt påfølgende servegame. Deretter handlet det aller meste om den beste grusspilleren på 2000-tallet.

– Det er alltid tøft å komme tilbake fra skader, så jeg er glad for å se deg spille bra igjen, sa Nadal etter seieren.

Ellevte tittel
Nadal kjørte over Nishikori og spilte meget solid. Til slutt vant verdenseneren overlegent 6-3, 6-2 over sin japanske motstander. Dermed beholder Nadal førsteplassen på verdensrankingen. Med finaletap ville Roger Federer har tatt over posisjonen. Tittelen i Monte Carlo var Rafael Nadal ellevte i turneringen.

– Takk for all støtten jeg får her. Dette er en av de beste turneringene i verden, sa Nadal.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788