Astrid Wanja Brune Olsen

Norsk sjokkseier mot Israel i Fed Cup

Onsdag formiddag var det duket for Norges første individuelle kamp mot Israel i Fed Cup.

Onsdag formiddag var det duket for Norges første individuelle kamp mot Israel i Fed Cup.

Astrid Wanja Brune Olsen var førstemann ut for det norske laget i best av tre kampen mot Israel. Hun fikk en stor utfordring i sin sterke og mer rutinerte motspiller, Vlada Ekshibarova (nummer 417 i verden). Ekshibarova har de siste årene vunnet én 15.000-dollarsturneringturneringsseier, og vært i flere finaler og semifinaler på dette nivået.

Brune Olsen gikk inn i oppgjøret som underdog. 18-åringen har slitt med en skade, og har kun spilt to (!) kamper siden august i fjor.

Problemer tidlig
Brune Olsen fikk en tøff start på sin Fed Cup-kamp da Ekshibarova brøt den norske 18-åringen og gikk opp i en tidlig 2-0 ledelse. Israeleren hadde kontroll i åpningen av første sett, men Brune Olsen kjempet seg tilbake. Første sett gikk til tiebreak, hvor den norske jenta dessverre måtte gi tapt 2-7. Det spennende første settet varte i over én time.

Artikkelen fortsetter under bildet

Astrid Wanja Brune Olsen
HELLAS: Astrid Wanja Brune Olsen er i Athen for å representere Norge i Fed Cup. Foto: Espen Hildrup.

I andre sett så det bra ut Oslo-jenta. Brune Olsen ledet 4-3 på eget servegame og viste muskler mot sin 10 år eldre israelske motstander. Det ble nok et langt sett i den greske varmen, men det var til slutt Brune Olsen som imponerende vant andre sett 6-4.

Thriller av en avslutning
Kampen skulle til et tredje sett i Athen, hvor gradestokken viste over 20 varmegrader. I det tredje og avgjørende settet fikk den norske jenta god uttelling på sine bruddmuligheter som resulterte i en 5-1-ledelse. Da våknet israeleren. Ekshibarova svarte med å vinne fire games på rad, og utlignet til 5-5 i tredje sett.

Kampen gikk til 6-6, og kampen skulle avgjøres med tiebreak. Der var det Brune Olsen som viste seg sterkest da det gjaldt som mest, og vant tredje sett 7-2. Dermed fullførte den norske jenta snuoperasjonen og sikret seier til Norge i første kamp med sifrene 6-7 (2-7), 6-4 og 7-6 (7-2). Thrilleren av en tennis-kamp varte i to timer og 54 minutter før Bruno Olsens seier ble sikret.

Helgø tapte andre kamp
Astrid Wanja Brune Olsen ga Norge ledelsen i Fed Cup-oppgjøret mot Israel i første kamp. Lagvenninen Malene Helgø skulle ut i kamp nummer to for Norge. Helgø (733) møtte langt høyere rankede Julia Glushko (300) i kamp nummer to.

Det var 18 år gamle Helgø som startet kampen best. Furuset-spilleren vant et jevnt første sett med sifrene 6-4. Israeleren kom knallhardt tilbake og vant både andre og tredje sett henholdsvis 6-3 og 6-1. Med israelsk seier i kamp nummer to måtte Fed Cup-kampen til en tredje og avgjørende doublekamp. For Norge skal Astrid Wanja Brune Olsen og Malene Helgø spille på lag mot israels Lina og Julia Glushko. Kampen spilles onsdag ettermiddag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788