Malene Helgø

Norge slo Israel i Fed Cup: – Det er bare å ta av seg hatten

Det måtte tre kamper til for å avgjøre vinneren mellom Norge og Israel i Fed Cup onsdag. Norge sikret til slutt seieren i den avgjørende doublekampen.

Det måtte tre kamper til for å avgjøre vinneren mellom Norge og Israel i Fed Cup onsdag. Norge sikret til slutt seieren i den avgjørende doublekampen.

Onsdag møtte Norge Israel til det skulle bli et meget spennende oppgjør i Fed Cup. Astrid Wanja Brune Olsen imponerte da hun ga Norge seieren i det første av tre kamper. Malene Helgø tapte det andre oppgjøret, og det stod 1-1 i oppgjøret. Dermed måtte Fed Cup-oppgjøret avgjøres med en tredje runde hvor lagene skulle spille mot hverandre i double. Doublekampen gikk Norge seirende ut av.

Lagkaptein for Fed Cup-laget, Robert Gustafsson, hyllet de norske prestasjonene etter seieren.

– Det var utrolig bra gjort med tanke på omstendighetene. Astrid (Wanja Brune Olsen) har slitt med en skade og spilt få kamper, mens Malene (Helgø) har vært litt syk. Å vinne denne kampen tror jeg er det sterkeste de har gjort i sine tenniskarrierer. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere, sier Gustafsson til Tennis-Norge.

Norge stilte med Furuset-spillerne Astrid Wanja Brune Olsen og Malene Helgø i doublekampen. De norske jentene har vist godt samarbeid tidligere da de to vant junior-EM i double sammen i 2016. Israel stilte med Lina Glushko  og Julia Glushko. Sistnevnte er ranket som nummer 158 i verden i double, mens 18 år gamle Lina Glushko ikke har ranking i double på seniornivå.

Norge fikk problemer i første sett i den tredje og avgjørende kampen. Israel utnyttet sin eneste bruddmulighet i første sett, og klarte å holde egen serve. Lina og Julia Glushko vant første sett 6-4.

Brune Olsen og Helgø måtte vinne sett nummer to for å ikke tape Fed Cup-oppgjøret mot Israel. Det klarte Furuset-spillerne og utlignet med settsifrene 6-3. Fed Cup-oppgjøret måtte til et tredje sett i det tredje oppgjøret for å avgjøre en vinner mellom Norge og Israel.

Lagene fulgte hverandre tett og fikk et brudd hver før det tredje settet til slutt gikk til tiebreak på 6-6. Der var det de norske jentene som var sterkest. Dermed vant Brune Olsen og Helgø doublekampen med settsifrene 4-6, 6-3 og 7-6 (7-3), og fikk dermed rodd i land Fed Cup-seieren mot Israel. Norge vant 2-1 i kamper.

Seieren mot Israel er et langt steg i riktig retning mot å unngå sisteplassen i gruppen som gir direkte nedrykk. I onsdagens andre oppgjør i gruppe to vant Luxembourg 2-1 mot Bosnia-Hercegovinia.

– Seieren i dag var utrolig viktig, og setter oss i en mye bedre posisjon. Det blir kamp hele veien, konkluderer Gustafsson.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788