Malene Helgø

Norge rykket ned fra andre divisjon i Fed Cup

Det norske laget klarte ikke å beholde plassen i andre divisjon i Fed Cup.

Det norske laget klarte ikke å beholde plassen i andre divisjon i Fed Cup.

Norge kom som store outsidere til nasjonsturneringen etter at Melanie Stokke og Ulrikke Eikeri ikke kunne være med og spille i Hellas. Dermed var det opptil Malene Helgø, Astrid Wanja Brune Olsen og Lilly Elida Håseth å forsvare Norges farger, men de norske jentene kom til kort.

Det hele startet så bra. Allerede i den første kampen overrasket Brune Olsen og vant over Vlada Ekshibarova, nummer 417 i verden, i en jevn og lang kamp med 6-7 (2-7), 6-4, 7-6 (7-2). Helgø gjorde en god innsats mot Julia Glushko, nummer 300 i verden med en topplassering som nummer 79, etterpå. 18-åringen tapte 4-6, 3-6, 1-6. I double slo Helgø og Brune Olsen til med en imponerende seier i tre sett og sikret Norge kampseieren mot Julia og Lina Glushko, førstnevnte rangert som 158 på doublerankingen.

Torsdag mot gruppefavoritten Luxembourg klarte ikke Brune Olsen å følge opp prestasjonen. 18-åringen tapte 0-6, 3-6. Helgø imponerte på sin side mot Mandy Minella, nummer 299 i verden og tidligere topp 80-spiller med seier 6-4 i første sett, men 3-6, 3-6 i de to påfølgende settene. Heller ikke doublen med Helgø og Håseth gikk Norges vei, og de norske jentene tapte 5-7, 1-6.

Dermed hadde Norge kniven på strupen mot Bosnia og Herzegovina i den siste gruppespillskampen. Igjen hadde Brune Olsen en dårlig dag på jobben og tapte hele 1-6, 0-6 for Jelena Simic, nummer 567 på WTA-rankingen. Heller ikke Helgø klarte å skape spenning og tapte 4-6, 2-6 for Dea Herdzelas, nummer 410.

Norge rykket i 2016 opp til andre divisjon fra tredje divisjon og unngikk i fjor nedrykk i en avgjørende nedrykkskamp. Da var det totalt åtte lag i divisjonen, men Moldova måtte trekke seg fra årets turnering, noe som førte til at fjerdeplassen i Norges gruppe rykker direkte ned.

Dette er klart før Norges siste double er spilt, og de andre kampene er avgjort. Bosnia vil uansett slå Norge på antall kamper og vunnet, mens om Israel taper mot Luxembourg vil Norge stå likt med dem. Da avgjøres det utfra antall sett vunnet, og Israel har uansett vunnet flere sett enn Norge.

Bosnia, Norge og Israel hadde alle like mange nasjonsseire, men Bosnia knep andreplassen på antall kamper vunnet. Dermed stod det mellom Norge og Israel om den sisteplassen, og det hele ble avgjort på at Israel vant flere sett i løpet av gruppespillet.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788