Casper Ruud

Italiener ødela nok en gang for Ruud

Casper Ruud spilte sin andre Challenger-finale søndag i Francavilla. En gammel kjenning snøt den norske unggutten på nytt.

Casper Ruud spilte sin andre Challenger-finale søndag i Francavilla. En gammel kjenning snøt den norske unggutten på nytt.

Lørdag vant Ruud semifinalen i ATP Challenger-turneringen i Francavilla mot Antoine Hoang (nummer 243 i verden). Dermed sikret nordmannen karrierens andre Challenger-finale. Ruud vant i sin første Challenger-finale i Sevilla i 2016. Siden har Ruud imponert ved å ta seg inn i hovedrunden i Grand Slam-turneringen Australian Open, og med semifinale i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro.

Søndag ventet italienske Gianluigi Quinzi (347) til finale i Francavilla i Italia. 22-åringen er tidligere verdensener som junior, og gikk til topps i juniorutgaven i Wimbledon. Quinzis høyeste ATP-plassering er som nummer 226 i verden. Italieneren spilte sin første Challenger-finale, og kom seirende ut i Francavilla.

Sist de møttes var det Ruud som hadde fordelen med å spille for et hjemmepublikum. Da snøt italieneren Ruud for tittelen i Futures-turneringen Norwegian Open i 2016. Etter kampen uttalte Ruud, til Dagbladet, at Quinzi opptrådte sleipt. Den italienske tennisspilleren tok nemlig, etter Ruuds mening, en taktisk medisinsk timeout.

Svak start
Ruud begynte svakt kampen svakt, og italieneren spilte seg til tre bruddmuligheter i kampens første game. På det tredje forsøket klarte ikke nordmannen å holde unna. Det ble en verst mulig start da Quinzi også brøt Ruuds servegame og tok en tidlig 3-0 ledelse. Nordmannen kom seg på poengtavla og fikk brutt italieneren til 2-4.

Snarøya-gutten spilte seg opp i løpet av første sett. På stillingen 3-5 reddet den norske 19-åringen to kritiske bruddmuligheter. Ruud kjempet iherdig, men Quinzi servet til slutt inn 6-4 og vant første sett.

Frustrert Ruud
Det andre settet begynte ikke noe bedre enn det første for Norges beste tennisspiller. Quinzi brøt nok en gang i første game. Italieneren spilte klart best og utspilte til tider nordmannen. Marginene var tydelig ikke på Ruuds side som fikk flere marginale avgjørelser mot seg. Nordmannen så frustrert ut ved flere anledninger i andre sett.

 

Som i første sett skulle det fem games til Ruud var på poengtavla. Det skulle bli en lang vei tilbake i kampen for den norske unggutten. Ruud så maktesløs ut mot sin italienske motstander. Quinzi brøt nordmannen for femte gang i kampen og vant andre sett 6-1. Dermed ble det tap i to sett for Casper Ruud i søndagens ATP Challenger-finale i Francavilla med settsifrene 4-6 og 1-6.

Kjærkomne ATP-poeng
Finaletapet gir Ruud kjærkomne poeng på ATP-rankingen. Søndagens tap mot Quinzi gir tennispilleren fra Snarøya 48 poeng. De kommer særlig godt med ettersom den tidligere norgesmesteren mandag mister 30 poeng fra ATP 500-turneringen i Barcelona. Unggutten får også en pengepremie på rundt 3 650 euro.

Ruud ligger heller ikke lenge på latsiden. Tirsdag eller onsdag skal stortalentet i aksjon i første runde av ATP 250-turneringen i München. Da venter en kvalifiseringssspiller, og vinneren i oppgjøret går til andre runde, der motstanderen blir nummer 15 i verden, Roberto Bautista Agut.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788