Viktor Durasovic

Durasovic til kvalifiseringsfinale i Mexico

Viktor Durasovic er en kamp unna hovedrunden i Challenger-turneringen i Leon.

Viktor Durasovic er en kamp unna hovedrunden i Challenger-turneringen i Leon.

Nordstrand-spilleren har fått en god start på Challenger-turneringen i Mexico. Durasovic vant lørdag 7-5, 6-3 over Wilfredo Gonzalez fra Guatamala i første kvalifiseringsrunde. Søndag ventet nok en tennisspiller fra Guatamala, Christopher Diaz-Figueroa.

28-åringen er nummer 622 i verden. Diaz-Figueroa var i 2011 rangert på 326.-plass på ATP-rankingen, men har siden vært på rangert på plasser mellom 500.- og 700.-plass. Spilleren fra Guatamala har ikke gjort det særlig bra i en turnering siden juli. Da tapte han en Futures-finale i Colombia.

Mot Diaz-Figueroa viste Durasovic at han var en bedre spiller. Unggutten, som er sjuendeseedet i kvalifiseringen, vant 6-4, 6-3 på en time og fire minutter.

Dermed er norgesmesteren klar for kvalifiseringsfinalen i Leon. I siste kvalifiseringsrunde før hovedrunden venter James Ward. 31-åringen var i 2015 rangert på 89.-plass i verden, men er for øyeblikket nummer 798. Rankingfallet har kommet på av skader.

Briten har vært i spill igjen siden starten av mars, men har i likhet med Durasovic ikke hatt resultatene på sin side. Ward tok derimot en sterk seier over Federico Gaio, nummer 320 i verden, i andre kvalifiseringsrunde.

Kvalifiseringsfinalen spilles mandag. Durasovic har en gang tidligere gått gjennom kvalifiseringen i en Challenger-turnering.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788