Durasovic seedet i Challenger-kvalifisering

Viktor Durasovic har en glimrende mulighet til å kvalifisere seg for en Challenger-turnering i Mexico.

Viktor Durasovic har en glimrende mulighet til å kvalifisere seg for en Challenger-turnering i Mexico.

Den norske 21-åringen har de siste månedene prøvd seg på Challenger-nivå, både i Europa og Nord-Amerika. Forrige hele tok Durasovic seg til andre kvalifiseringsrunde i en Challenger-turnering i Guadalajara. Denne helga forsøker nordmannen seg i Leon i samme land.

Unggutten er seedet i kvalifiseringen. Det betyr, på papiret, en enklere vei til en eventuell hovedrunde. Durasovic har fått seeding basert på sin ranking som nummer 450, og kvalifiseringens best rangerte spiller er Roberto Quiroz på 280.-plass.

Allerede lørdag spiller norgesmesteren første kvalifiseringsrunde. Da skal Durasovic i aksjon mot Wilfredo Gonzalez. 25-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 820 på ATP-rankingen, noe som også er hans beste plassering i karrieren. Nordmannens motstander var i november i finalen av en Futures-turnering i Egypt.

Skulle Durasovic gå videre fra første kvalifiseringsrunde, venter vinneren i oppgjøret mellom Christopher Diaz-Figueroa, nummer 622 i verden, og Jorge Panta, nummer 869. Den beste rangerte spilleren Durasovic risikerer å møte i kvalifiseringen er andreseedede Federico Gaio på 320.-plass i verden.

Oppgjøret mellom Durasovic og Gonzalez spilles klokken 17.00 norsk tid.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788