Casper Ruud

Casper Ruud tok seg til semifinale for første gang siden Rio-turneringen

Casper Ruud kjempet seg til seier i tre sett og sikret seg semifinaleplass i ATP Challenger-turneringen i Francavilla.

Casper Ruud kjempet seg til seier i tre sett og sikret seg semifinaleplass i ATP Challenger-turneringen i Francavilla.

Den norske 19-åringen tok det norske tennispublikummet med storm i september 2016. Da gikk unggutten til topps i Challenger-turneringen i Sevilla. I februar 2017 imponerte Ruud nok en gang med semifinale i ATP 500-turneringen i Rio og var kun et poeng unna finaleplass. Resten av året jaktet unggutten avgjørende rankingpoeng som kunne ført han opp blant de 100 beste i verden.

Nordmannen klarte derimot aldri å bryte den magiske grensen og formen var nedgående. Imidlertid overbevist Ruud stort i januar i år. Da ble han første nordmann siden 2001 å ta seg til hovedrunden i en Grand Slam-turnering. Snarøya-gutten tok seg til andre runde i Australian Open. Likevel er ATP 500-turneringen i Rio den foreløpige siste semifinalen Ruud har spilt på internasjonalt nivå – helt til nå.

Jevnt
I ATP Challenger-turneringen i italienske Francavilla har Ruud overbevist, spesielt i andre runde mot det canadiske supertalentet Felix Auger-Aliassime, der Norges best rangerte tennisspiller knuste til med 7-5, 6-0.

Fredag var det duket for kvartfinale og på den andre banehalvdelen stod det italienske hjemmehåpet, Matteo Donati. 23-åringen er nummer 254 på ATP-rankingen har en 159.-plass som sin beste plassering i karrieren fra 2015. Italieneren har i løpet av det siste året vært i to semifinaler på Challenger-nivå.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud gjorde en meget god kamp i Italia. Her i aksjon under Norges Davis Cup-oppgjør mot Irland. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Mot Ruud var det Donati som tok kommandoen fra start av. Hjemmefavoritten spilte aggressivt fra start og Ruud sov en smule fra start av. Allerede i sitt første servegame havnet nordmannen under 0-40, og selv om han reddet to breakballer, brøt Donati til 1-0.

Slo tilbake
På 1-2 brøt Ruud tilbake på sin første mulighet og hadde to breakmuligheter på 4-3, men Donati reddet seg inn. Dermed endte settet i tiebreak. Ruud startet best, men misset framme ved nettet to ganger på rad og havnet under 2-5. Ruud spilte seg opp igjen til 5-5 og reddet en settball etterpå, men måtte gi tapt 6-8 i tiebreaket.

I det andre settet var Ruud desidert best. Den tidligere norgesmesteren brøt til 1-0 og fikk fire nye muligheter til å bryte i løpet av settet, uten å utnytte dem. Det var likevel nok til å vinne settet kontrollert 6-4.

Dermed var det duket for et avgjørende tredje sett. Duoen startet jevnt, og begge hadde god kontroll på egen serve fram til 5-5. Da giret Ruud seg opp og sikret to breakballer. Stortalentet beholdt roen og gikk opp i 6-5. Deretter servet 19-åringen inn kampen til 7-5 i sett nummer tre.

Oppgjøret var jevnt med mye god tennis. Både Ruud og Donati satte solide vinnere, men begge virket å være litt av i perioder. Donati overrasket flere ganger med vinnere fra utrolige vinkler, men spesielt god serving avgjorde i favør Ruud.

29 poeng
Ruud sikrer seg nå viktige ATP-poeng. Nordmannen mister snart 30 poeng fra ATP 500-turneringen i Barcelona fra i fjor. Semifinalen i Italia gir det norske tennisspilleren 29 rankingpoeng.

Det er også gode muligheter for flere poeng. I lørdagens semifinalen er kvalifiseringsspilleren Antoine Hoang motstander. Franskmannen er nummer 243 i verden og ikke vært høyere rangert enn 237.-plass. 22-åringen veksler mellom å spille Futures- og Challenger-turneringer. I januar tok Hoang seg til semifinale i en Challenger-turnering i Rennes for første gang i karrieren.

Saken oppdateres med sitater.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788