Casper Ruud

Casper Ruud slo tilbake med seier

Casper Ruud reiste seg etter det bitre tapet for Maxime Janvier og tok seg videre til andre runde i Challenger-turneringen i Italia.

Casper Ruud reiste seg etter det bitre tapet for Maxime Janvier og tok seg videre til andre runde i Challenger-turneringen i Italia.

Snarøya-gutten ble i forrige uke frarøvet et poeng og tapte dermed et game da dommeren ga motstander Janvier et poeng ekstra – uten at det var spilt. Det skapte mye frustrasjon i Ruud-leiren, men mandag viste Casper Ruud at han er over smellen.

Motstander i mandagens kamp var Arthur De Greef. Belgieren har ikke hatt noen god start på sesongen. 26-åringen startet året med fire strake tap. De siste månedene har han tre ganger forsøkt å kvalifisere seg for hovedrunden i tre Challenger-turneringer, men har mislyktes alle gangene. I Francavilla gikk belgieren, som er nummer 287 på ATP-rankingen, rett inn i hovedrunden. Hans beste plassering på verdensrankingen er en 113.-plass fra juli 2017.

Solid start
Ruud startet oppgjøret mot De Greef på en sterk måte. Unggutten holdt enkelt egen serve de to første gangene og fikk på 2-1 to breakballer, men den belgiske motstanderen reddet begge. Resten av settet ble jevnt, og det så ut til å gå mot tiebreak. På 6-5 fikk Ruud to nye breakballer for første gang siden starten av settet og utnyttet muligheten på første forsøk. Nordmannen vant settet 7-5.

Casper Ruud
Casper Ruud viste form i Italia. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

I det andre settet fikk den norske 19-åringen en særdeles dårlig start. Ruud var ikke på fra start av og ble brutt på første forsøk etter en dobbeltfeil og en upresset feil med backhanden framme ved nettet. Unggutten hevet seg et hakk utover i settet og brøt tilbake til 1-3, men fikk det for tøft i sett nummer to. De Greef sikret seg det andre settet med 6-2.

Dermed var det duket for et avgjørende tredje sett. Ruud ristet av seg smellen fra det andre settet og startet glimrende. Nordmannen brøt til 2-0, men ble brutt tilbake like etterpå. Norges best rangerte tennisspiller brøt derimot nok en gang i det påfølgende gamet og ledet 3-1. Denne gangen holdt Ruud serve og sikret seg et forsprang i settet. Det beholdt og økte stortalentet. Ruud gikk videre til andre runde med 7-5, 2-6, 6-1.

Møte med stortalent?
Motstanderen i andre runde blir vinneren i oppgjøret mellom unggutten Felix Auger-Aliassime og en kvalifiseringsspiller. Ruud har en gang tidligere møtt 17-åringen Auger-Aliassime og tapte 4-6, 7-6 (7-4), 4-6 for spilleren rangert som nummer 175 på ATP-rankingen.

Ruud håper at han kan nå langt i turneringen i Italia. Unggutten tror at nøkkelen for suksess i Grand Slam-turneringen Roland Garros er å spille mange kamper i forkant av grusturneringen. Nordmannen trenger også poeng på ATP-rankingen. For øyeblikket er Ruud nummer 205 på rankingen.

Andre runde spilles trolig onsdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788