Casper Ruud

Casper Ruud reddet plassen for Norge: – Det var deilig

Casper Ruud spilte en nøkkelrolle i Norges kamp om å overleve i Davis Cups andre divisjon. 19-åringen vant alle de tre oppgjørene han spilte.

Casper Ruud spilte en nøkkelrolle i Norges kamp om å overleve i Davis Cups andre divisjon. 19-åringen vant alle de tre oppgjørene han spilte.

Norge fikk en fin start på den avgjørende dagen i nasjonsturneringen da Casper Ruud og Viktor Durasovic vant doublekampen over Peter Bothwell og Simon Carr. Dermed var det irene som hadde presset på seg før Ruuds kamp mot Irlands ener, Bothwell. Med seier ville det norske laget beholde plassen i gruppe to i Davis Cup. Nettopp det sørget Ruud for.

– Det var deilig. Jeg tror ingen av oss hadde lyst til å ta turen ned i tredje divisjon, så det var viktig at vi vant denne kampen og snudde det fra 0-1 til 3-1, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Ire med selvtillit
Motstander Bothwell kom inn i oppgjøret med stor selvtillit. Iren tok seks strake seire i en Futures-turnering i mars, til tross for å være rangert som nummer 836 på ATP-rankingen og gikk i tillegg til topps i double. Lørdag slo 22-åringen Durasovic i tre sett. Også Ruud overbeviste lørdag med 6-2, 6-1 over Carr.

I det første settet hang Bothwell med fra start. Den irske spilleren holdt sine første servegame greit, men fikk deretter trøbbel. Ruud brøt en gang og sikret seg seier 6-3 i det første settet. Unggutten var aldri truet på egen serve og spilte med høy kvalitet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud
Casper Ruud vant tre kamper i helga. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

– Det var et bra første sett. Det er alltid tøft å komme i gang og spille på sitt beste hele tiden, sier Ruud.

Det andre settet startet som det første og igjen brøt nordmannen i Bothwells tredje servegame. Da Ruud ledet 4-3, klarte den irske motstanderen å spille seg til sin første breakball og utnyttet muligheten til stor begeistring fra Bothwell og den irske troppen.

Bothwell fulgte opp med å gå opp i ledelse 40-15 i sitt neste servegame, men Ruud reddet seg inn til deuce, der den irske 22-åringen tok to nye poeng og tok ledelsen 5-4. Ruud tok seg derimot sammen i det påfølgende servegame og fulgte opp med å bryte iren blankt. 19-åringen sikret Norge seieren med 6-4 i sett to.

– Jeg servet bra i det andre settet og lå an til å vinne med et break foran, men så ble det ene gamet litt surret, før jeg skjerpet meg og vant kampen. Totalt sett tre gode kamper, sier Ruud.

2019 neste
Dermed er årets Davis Cup-sesong over for Norges del. Neste kamp i gruppe to for det norske laget blir ikke før i februar i 2019. De eneste potensielle motstandere som er klare enda er Marokko og Luxembourg.

– Vi rykket ganske enkelt opp fra tredje divisjon for tre år siden, så det er bedre å få litt utfordringer i andre divisjon, sier Ruud.

Om litt over en uke skal derimot kvinnene i aksjon i Fed Cup. Det norske laget har gode muligheter for å rykke opp fra andre divisjon. Norge må først vinne et gruppespill over tre dager, og deretter en sluttspillskamp.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788