Casper Ruud

Casper Ruud om semifinaleplassen: – Det hjelper på selvtilliten

Casper Ruud har hatt en god uke i Italia. Lørdag spiller unggutten semifinale i ATP Challenger-turneringen i Francavilla.

Casper Ruud har hatt en god uke i Italia. Lørdag spiller unggutten semifinale i ATP Challenger-turneringen i Francavilla.

Med seieren over hjemmehåpet Matteo Donati i tre sett etter nærmere to og en halv times spill, sikret Ruud semifinale i en internasjonal turnering for første gang siden ATP 500-turneringen i Rio i februar. Det var en befrielse.

– Jeg får litt ekstra matcher og bygger moment. Det hjelper på selvtilliten, og det er viktig å få litt kamper under beltet. Det er også deilig å få litt ekstra poeng, sier Ruud til Tennis-Norge.

Kvalifiseringsspiller
Ruud har, på papiret, en gylden mulighet til å ta seg helt til finale lørdag. Nordmannen møter Antoine Hoang, nummer 243 i verden, og som ikke vært høyere rangert enn 237.-plass. 22-åringen veksler mellom å spille Futures- og Challenger-turneringer, men har vunnet seks kamper på rad i Francavilla. I januar tok franskmannen seg til semifinale i en Challenger-turnering i Rennes for første gang i karrieren.

– Jeg har gode muligheter om jeg er skjerpet. Jeg vil få sjanser om jeg spiller bra, og skal spille offensivt, noe jeg føler at jeg har gjort hele uka, sier Ruud.

– Hva vet du om Hoang?

– Jeg vet ikke så alt for mye, men har han spilt ganske bra her. Jeg har hørt at han er bedre på hardcourt og en litt mer hardcourtspiller, så jeg får prøve å sende noen tunge baller. Jeg skal se litt videoer av han før kampen, sier Ruud.

Fornøyd
Den norske 19-åringen er fornøyd med uka så langt, spesielt oppgjøret mot unggutten Felix Auger-Aliassime.

– Kvartfinalen mot Donati var kanskje litt opp og ned fra begge, og det var et jevnt resultat. Til slutt det jeg var som var best på de siste poengene. Jeg servet bra og hadde gode sjanser i det første settet, selv om han vant. Seieren mot Auger-Aliassime var bra. Både jeg og han spilte bra i det første settet, men han falt kanskje litt i det andre, oppsummerer Ruud uken så langt.

Oppgjøret mot Hoang starter trolig rundt klokken 16.00.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788