Casper Ruud gikk seirende ut av talentduell

Casper Ruud slo 17-åringen Felix Auger-Aliassime og revansjerte et surt tap for unggutten i 2017.

Casper Ruud slo 17-åringen Felix Auger-Aliassime og revansjerte et surt tap for unggutten i 2017.

Det var knyttet store forventninger til superoppgjøret mellom den unge duoen. Begge blir ansett som store tennistalenter, og de spilte en jevn og innholdsrik kamp mot hverandre i 2017. Da vant Auger-Aliassime 6-4, 6-7 (4-7), 6-4 over Ruud. Dermed ønsket Ruud revansj mot sin yngre motstander onsdag.

Den norske tennisspilleren fra Snarøya spilte en varierende kamp i første runde i Challenger-turneringen i Francavilla mot Arthur De Greef, men avsluttet sterkt. Flyten fra det tredje settet mot belgieren tok Ruud med seg inn i oppgjøret mot Auger-Aliassime.

Overlegen
Motstander Auger-Aliassime vant i 2017 to Challenger-turneringer og er rangert som nummer 186 på ATP-rankingen med en 153.-plass som sin beste plassering i karrieren. Allerede som 14-åring tok den unge canadieren en seier i en hovedrunde på Challenger-nivå.

Casper Ruud gjorde en meget god kamp i Italia. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

I onsdagens oppgjør var det også det canadiske supertalentet som tok kommandoen fra start. Ruud startet dårlig og måtte reddet en breakball på 0-0. På deuce fikk Auger-Aliassime en ny sjanse og tok ledelsen 1-0. Unggutten holdt også egen serve i det påfølgende gamet, men Ruud brøt tilbake til 2-2. Resten av settet ble jevnt. Ruud måtte likevel redde en breakmulighet på 3-3. På 6-5 spilte Ruud glimrende og sikret seg to breakballer. Nordmannen utnyttet første forsøk og vant sett nummer en 7-5.

Det andre settet startet forrykende for Ruud, mens Auger-Aliassime så ut til å miste gnisten. Ruud holdt enkelt serve gjennom hele settet og brøt både til 2-0, 4-0 og 6-0. Dermed fikk 19-åringen en enkel reise i sett nummer to og vant 6-0.

Ruud spilte en sterk kamp i Italia. Unggutten servet meget godt og gjorde få upressede feil gjennom hele kampen. I det første settet lot han til tider Auger-Aliassime dominere poengene, men jobbet alltid godt defensivt og presset fram feil hos canadieren. Til slutt tok han all brodd ut av motstanderen.

Kvartfinale
Ruud har en gylden mulighet til sanke nye poeng i turneringen. Norges beste rangerte tennisspiller kan gå til semifinalen i en turnering for første gang siden ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro i fjor, der stortalentet var et poeng unna finaleplass.

I kvartfinalen, som trolig spilles fredag, venter vinneren i oppgjøret mellom Mathias Bourgue, nummer 283 i verden, og Matteo Donati, nummer 254 i verden.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788