Astrid Wanja Brune Olsen

Norge tapte for Luxembourg

Astrid Wanja Brune Olsen hadde ikke en like god dag på jobben mot Eleonora Molinaro, mens Malene Helgø var nær en senasjon mot en tidligere topp 100-spiller.

Astrid Wanja Brune Olsen hadde ikke en like god dag på jobben mot Eleonora Molinaro, mens Malene Helgø var nær en senasjon mot en tidligere topp 100-spiller.

Det norske laget hadde en særdeles god dag onsdag mot Israel. Brune Olsen vant over Vlada Ekshibarova, nummer 417 i verden, i en jevn og lang kamp med 6-7 (2-7), 6-4, 7-6 (7-2). Malene Helgø gjorde en god innsats mot Julia Glushko, nummer 300 i verden med en topplassering som nummer 79. 18-åringen tapte 4-6, 3-6, 1-6.

Torsdag ventet Luxembourg, og igjen var Astrid Wanja Brune Olsen først ut i den første av tre kamper. 18-åringen møtte Eleonaro Molinaro fra Luxembourg. 17-åringen er nummer 450 på verdensrankingen og nummer 38 i på juniorrankingen. Stortalentetet ga Brune Olsen, som knapt har spilt kamper siden august på grunn en skadeperiode, en tøff kamp.

Brune Olsen fikk en forferdelig start på kampen. De første settet endte hele 0-6. Også det tre første gamene i sett nummer to gikk i favør Molinaro, men Brune Olsen var på vei tilbake i kampen da hun utlignet til 3-3. Furuset-spilleren hadde også gameball til 4-3 på egen serve, men misbrukte muligheten og Molinaro gikk opp i 4-3. Resten av settet handlet om 17-åringen, og hun vant settet 6-3.

Dermed måtte Malene Helgø slå Mandy Minella i kamp nummer to skulle Norge ha mulighet til å vinne over Luxembourg. Den 32 år gamle motstanderen er rangert som nummer 299 i verden med en besteplassering som 66 i verden fra 2012.

Igjen startet Helgø glimrende og spilte et utmerket første sett og vant 6-4. I det andre settet havnet 18-åringen på etterskudd og tapte 3-6. Jenta fra Fjellhammar hentet inn et brudd i starten av settet, men tapte på ny 3-6.

Den påfølgende doublen spilles likevel torsdag og kan bli avgjørende om flere i gruppa står med like mange poeng. Luxembourg står med to seire og er så godt som klare for opprykkskamp. Norge kan fortsatt både ta andre-, tredje- og fjerdeplassen i gruppa avhengig av Norges resultat mot Bosnia fredag. Taper Israel doublen mot Bosnia unngår Norge fjerdeplassen og direkte nedrykk.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788