Viktor Durasovic

Viktor Durasovic vant doubletittel – prøver seg i Challenger-turnering

Viktor Durasovic gikk fredag til topps i en doubleturnering og spiller lørdag første kvalifiseringsrunde til ATP Challenger-turneringen i Lille.

Viktor Durasovic gikk fredag til topps i en doubleturnering og spiller lørdag første kvalifiseringsrunde til ATP Challenger-turneringen i Lille.

Den norske 20-åringen røk ut allerede i første runde i single av Futures-turneringen i Frankrike denne uken, men har likevel fått en etterlengtet opptur på tennisbanen i løpet av uken

Sammen med Emil Ruusuvuori har Durasovic gått til topps i doubleturneringen – selv om de bare har spilt to kamper i doubleturneringen. I første runde måtte duoen virkelig kjempe for seieren og vant 17-15 i supertiebreak i det tredje settet. Både i kvartfinalen og semifinalen fikk de walkover, mens finalen endte med seier 6-4, 7-6 (7-1) over David Novotny og Christian Hirschmüller.

Challenger
Doubleseieren skal feires med spill på Challenger-nivå for første gang siden august 2017. Da deltok Durasovic i Challenger-turneringen i Como og tok seg til andre kvalifiseringsrunde.

Tilfeldighetene ville det til at Durasovic møter nettopp doublepartner Ruusuvuori i den første kvalifiseringsrunden i Challenger-turneringen i Lille.

Den finske motstanderen er nummer 597 på ATP-rankingen, noe som også er hans høyeste rangering på verdensrankingen i karrieren. Finnen tok sin første Futures-tittel i 2017, og 18-åringen var så høyt rangert som nummer fire på juniorrankingen i 2017.

Høyeste plassering
Også Durasovic viser for tiden igjen på ATP-rankingen. Etter en glimrende høst har unggutten nylig satt ny bestenotering på rankingen. Norgesmesteren er nummer 396.

2018 har derimot ikke startet på ønsket vis. Nordmannen har spilt fire Futures-turneringer i år og har en kvartfinale som sitt beste resultat.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788