Brune Olsen endelig skadefri: – Jeg gleder meg ordentlig

av | 3 mars, 2018 - 01:15 | Norsk

Astrid Wanja Brune Olsen er tilbake i turnering for første gang på over et halvt år.

Astrid Wanja Brune Olsen er tilbake i turnering for første gang på over et halvt år.

Under norgesmesterskapet i Frognerparken i august ble Brune Olsen plutselig skadet i en doublekamp, helt uten å vite hva som var problemet. Legene trodde først de hadde funnet problemet, men det viste seg å være feil og Furuset-spilleren måtte etter hvert operere.

Dermed mistet den norske 18-åringen verdifull tid, og i oktober trodde Brune Olsen at hun ville være i spill igjen allerede i november. Det skjedde ikke, men nå skal norgesmesteren fra 2016 i aksjon igjen.

Sharm El Sheikh
Den unge jenta spiller nemlig denne helga kvalifisering til 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh. Det blir hennes første tenniskamp på over et halvt år. Brune Olsen var spilleklar allerede for en måned siden, men ønsket å være helt topp fysisk og tennismessig før hun skulle spille kamp.

– Det føles veldig deilig å være klar. Jeg gleder meg ordentlig. Det blir spennende å teste kampformen, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

Jenta fra Nittedal viste positiv utvikling før hun ble skadet og hadde planer om å stille i juniorutgaven av US Open, men slik ble det ikke. Nå er juniorkarrieren over, og det gjenstår et tre måneder med videregående skole før Brune Olsen skal satse på tennis for fullt. Derfor håper talentet å få med seg viktige poeng til WTA-rankingen.

Møter veteran
Brune Olsen, som er åttendeseedet i kvalifiseringen, kunne helt klart fått en enklere trekning i Egypt. Den norske jenta slipper å spille første kvalifiseringsrunde og møter Nadja Gilchrist i andre kvalifiseringsrunde søndag.

27-åringen fra USA er for øyeblikket urangert, men har en besteplassering som nummer 397 i verden fra 2015. I januar tok hun seg helt til finale i en 15.000-dollarsturnering i Sharm El Sheikh. Brune Olsen er i utgangspunktet positiv til å spille kvalifisering før en eventuell hovedrunde.

– Jo, flere kamper jeg får spilt, jo bedre, sier Brune Olsen.

– Hvor tror du at du står formmessig?

– Jeg spiller egentlig ganske bra, så får se hvordan det går, sier Brune Olsen.

Relaterte artikler

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv