Casper Ruud

Ruud kontrollert videre i Quito – møter Monfils

Casper Ruud gjorde en solid kamp i sitt første oppgjør på grus for året og er videre til andre runde i ATP 250-turneringen i Quito.

Casper Ruud gjorde en solid kamp i sitt første oppgjør på grus for året og er videre til andre runde i ATP 250-turneringen i Quito.

Snarøya-gutten har dratt til Sør-Amerika og spiller denne uken hovedrunde i en ATP 250-turnering i den ecuadorianske hovedstaden Quito. Ruud jakter å fortsette den gode starten og finne tilbake til samme godfølelse som han hadde på kontinentet i 2017.

Ruud droppet Davis Cup-oppgjøret mot Egypt i helga for å være best mulig forberedt til de kommende grusturneringene over Atlanterhavet. Mandag ble prioriteringen belønnet med seier i første runde i Ecuador på 2700 meters høyde.

Rutinert argentiner
Den norske 19-åringen møtte Carlos Berlocq i første runde i Quito. 35-åringen er nummer 119 på ATP-rankingen, men var i 2012 helt oppe på 37.-plass. Veteranen har åtte ganger endt året topp 100 i verden. Berlocq har også spilt en haug med Grand Slam-turneringer, men har aldri kommet lengre enn andre runde. Argentinerens forrige turnering var i november. Da gikk han til topps i en Challenger-turnering i Rio de Janeiro.

Oppgjøret startet jevnt og duoen spilte begge bra i egne servegame. Ruud spilte seg likevel til flere brekaballer i settet, mens Berlocq ikke fikk en eneste. På 6-5 omsatte Ruud også en av breakmulighetene og sikret seg det første settet med 7-5.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Casper Ruud
Casper Ruud tok seg videre i Ecuador. Foto: Espen Hildrup.

I det andre settet fikk Ruud en glimrende start. Unggutten fortsatte det gode spillet på egen serve og på første forsøk brøt nordmannen Berlocq. Argentineren klarte aldri å komme tilbake i oppgjøret og tapte 0-6, selv om argentineren på 0-5 prøvde å få stoppet kampen grunnet litt regn.

Ruud spilte en glimrende kamp i den ekstreme høyden. 19-åringen ble bedre og bedre utover i kampen. Spesielt servene og forehanden satt meget bra for den norske tennisspilleren, mens backhanden var litt mer varierende, selv om også den ble mer og mer solid lengre ut i kampen.

Monfils neste
Seieren over Berlocq gir Ruud 20 ATP-poeng og over 56 000 norske kroner i premiepenger. Spesielt poengene kan bli viktige når unggutten mister mye poeng fra semifinalen i Rio de Janeiro i fjor senere i måneden.

Den gode kampen mandag betyr også at Ruud får en stor utfordring i den andre runden. Da er tredjeseedede Gaël Monfils motstander. Franskmannen blir sett på som en showmann og har et svært stort spill.

31-åringen har derimot ikke sin aller største styrke på grus, men viste god form i ATP 250-turneringen i Doha før Australian Open, der Monfils gikk til topps. Likevel må Ruud overgå seg selv for å slå nummer 43 på ATP-rankingen, som senest i 2016 var nummer seks i verden. Rankingfallet til 43.-plass skyldes blant annet et skadeavbrekk.

Inigo Cervantes, daværende nummer 75 i verden, i Challenger-turneringen i Sevilla i 2016, er den høyest rangerte spilleren Ruud har slått hittil i karrieren.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788