Anders Håseth

Norges neste motstander i Davis Cup er klar

Norge får hjemmebane og har ikke møtt motstanderen i skjebnekampen i april siden 1987.

Norge får hjemmebane og har ikke møtt motstanderen i skjebnekampen i april siden 1987.

Irland tapte for Danmark og møter Norge i nedrykkskamp i Davis Cup allerede om to måneder. Det irske laget stilte med et redusert mannskap i sitt oppgjør mot Danmark på dansk hjemmebane. Irenes best rangerte spiller, James McGee, har tatt et pauseår fra tennis og har ikke spilt siden september. Også den neste spilleren på rankingen for Irland, Sam Barry, nummer 459 på ATP-rankingen, sto over oppgjøret.

Dermed var Irlands ener i oppgjøret Peter Bothwell, nummer 840 i verden, mens også Simon Carr (895), Osgar O´Hosin (1438) og urangerte Samuel Bothwell var på laget. Peter Bothwell vant mot danske Søren-Hess Olsen, men Fredrik Løtche Nielsen slo samme mann, samt Carr og vant double sammen med Thomas Kromann.

Det var nok til å avgjøre oppgjøret for danskene, som Norge tapte for i 2017 i Stavanger. Nå blir det Davis Cup-kamp på hjemmebane i Norge for de norske guttene, sannsynligvis med Casper Ruud på laget. Forrige gang Norge spilte mot Irland var på bortebane i 1987 i Belfast på gress.

– Jeg skulle gjerne likt å få revansj mot Danmark, men det beste er nok kanskje hjemmekamp mot Irland. Da håper vi det passer for Casper, sa Anders Håseth til Tennis-Norge før Danmark og Irland hadde spilt ferdig.

Ymer-brødrene imponerte
I Norges gruppe kommer for øvrig Danmark til å møte Norges overmenn, Egypt, i kampen om retten til å spille opprykkskamp. Samtidig har Romania slått Luxembourg, Marokko har beseiret Georgia, Zimbabwe slo ut Tyrkia og Litauen har vunnet over Estland.

Det svenske Davis Cup-laget rykket i fjor opp fra Norges gruppe. I gruppe én kommer de også til å bli værende neste år. Svenskene vant nemlig mot Ukraina. Mikael Ymer ble den store helten med seier over Sergiy Stakhovsky og Artem Smirnov. Også Elias Ymer vant over Smirnov. I neste runde møter Sverige det portugisiske Davis Cup-laget og vinneren går til playoff om å spille i verdensgruppen.

Også Tsjekkia, Israel, Bosnia og Herzegovina, Østerrike og Russland skal spille i andre runde i gruppe én. Hviterussland og Sør-Afrika var de andre lagene som tapte i første runde i gruppen.

Spania slo tilbake
I verdensgruppen stilte Storbritannia uten både skadde Andy Murray og Australian Open-overraskelsen Kyle Edmund. Den første dagen overrasket likevel Cameron Norrie, nummer 114 i verden, med å slå sterke Roberto Bautista Agut, nummer 23 på rankingen. Det ble derimot den eneste seieren for britene og Spania tok seg videre til kvartfinale.

I kvartfinalen venter Tyskland som slo ut Australia. Australierne må spille om tilværelsen for plassen i verdensgruppen. Kasakhstan slo Sveits, Kroatia vant over Canada, USA slo ut Serbia og Belgia nedkjempet Ungarn.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788