Casper Ruud

Casper Ruud møter portugiser i framgang

Casper Ruud får bryne seg på Joao Domingues som hadde sin beste sesong på tennisbanen i fjor.

Casper Ruud får bryne seg på Joao Domingues som hadde sin beste sesong på tennisbanen i fjor.

Nordmannen tapte torsdag for sterke Gaël Monfils i andre runde av ATP 250-turneringen i Quito, men tar snart fatt på nye utfordringer. Ruud prøver nemlig i helga å kvalifisere seg for hovedrunden i ATP 250-turneringen i Buenos Aires.

Allerede lørdag spiller Ruud første kamp i kvalifiseringen. 19-åringen er blitt trukket mot Domingues. Den portugisiske 24-åringen er nummer 193 på ATP-rankingen, men har en besteplassering som nummer 166 fra november i fjor.

Rangeringen oppnådde Domingues gjennom å vinne sin første Challenger-turnering i karrieren i høst og var i tillegg i en semifinale. Portugiseren vant også fire Futures-turneringer i 2017. Dermed klatret Domingues hele 165 plasser på rankingen fra enden av 2016 til slutten av 2017.

Skulle Ruud gå videre venter vinneren i oppgjøret mellom Marco Cecchinato, nummer 99 i verden, og Guido Andreozzi, nummer 161 på rankingen. Førstnevnte slo Ruud i en Challenger-turnering i Polen i 2016 like etter at Snarøya-gutten gikk til topps i Sevilla.

Oppgjøret spilles som kamp nummer fire fra klokken 15.00 norsk tid. Dermed går nordmannen trolig på banen mellom 21.00 og 23.00.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788