Federer: – Ville elsket å være i den posisjonen igjen

av | 12 februar, 2018 - 18:29 | Norsk

Roger Federer er tre seire i Rotterdam unna å ta over førsteplassen på ATP-rankingen igjen.

Roger Federer er tre seire i Rotterdam unna å ta over førsteplassen på ATP-rankingen igjen.

Den sveitsiske tennisstjernen skapte begeistring i tennisverden da Federer i forrige uke annonserte at han kommer til å spille ATP 500-turneringen i Rotterdam. Med semifinaleplass i Nederland tar sveitseren over tronen som verdens beste tennisspiller i løpet av uken.

– Jeg ville elsket å være i den posisjonen igjen, sa Federer på en pressekonferanse mandag, som tror det blir tøft med Stanislas Wawrinka som potensiell motstander i kvartfinalen.

– Men et møte med Stan ville vært som å spille finale i en Grand Slam-turnering, en skikkelig storkamp, sa Federer, ifølge Sky Sports. 

Planen
Hensikten med å spille turneringen i Rotterdam i siste liten på wildcard er klar. 36-åringen ønsker å bli den eldste mannlige tennisspilleren på toppen av verdensrankingen noensinne.

– Jeg håper på å bli nummer én, og jeg håper å gjøre det denne uken. Du ønsker alltid å gjøre det på den tøffe måten, det er ikke enkelt å komme der, sa Federer.

Sveitseren forteller at det er en god stund siden han har tenkt på å ta over førsteplassen på ATP-rankingen.

– Jeg forventet ikke å vinne i Australia, jeg spilte der uten å tenke på å bli nummer én. Jeg tenkte ikke på rankingen i det hele tatt i Melbourne. Etterpå tenkte jeg at jeg kunne spille Rotterdam, som jeg elsker å spille, og gi det et forsøk, sa Federer.

Usikker på grussesongen
I fjor valgte Federer å stå over hele grussesongen. Denne delen av sesongen nærmer seg med stormskritt, og veteranen er usikker på hvordan det blir i år.

– Hvis jeg spiller mye i den delen av sesongen vi er i nå, blir det vanskelig å spille en robust grussesong. Det vil bli et lett program om jeg spiller, sa Federer.

– Vi får se hvordan det går. Jeg er frisk og glad for å spille. Jeg burde spille når jeg føler meg på den måten og ikke spille når jeg ikke føler meg 100 prosent eller ikke føler meg klar for å gjøre, sa Federer.

 

Relaterte artikler

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv