Wozniacki klar for drømmefinale mot Halep

av | 25 januar, 2018 - 10:21 | Australian Open

Den danske verdenstoeren Caroline Wozniacki spilte seg til drømmefinale mot verdensener Simona Halep i Australian Open.

Den danske verdenstoeren Caroline Wozniacki spilte seg til drømmefinale mot verdensener Simona Halep i Australian Open.

Dermed blir det en ny Grand Slam-vinner på kvinnesiden. Verdens to best rangerte kvinnespillere har nemlig aldri gått til topps i en av de fire store turneringene.

Wozniacki har hatt to finalemuligheter tidligere, i 2009 og 2014 i US Open, men har ikke lyktes med å gå til topps. Også Halep har vært i to Grand Slam-finaler, men tapt begge. Det skjedde i Roland Garros i 2014 og i fjor.

Slo overraskelse
Wozniacki var favoritt foran oppgjøret og møtte den belgiske overraskelsen Elise Mertens. Etter å ha overlevd to matchballer mot Jana Fett i andre runde, har Wozniacki sluppet seg mer løs og spilt bra, selv om det ble et settap for Carla Suarez Navarro i kvartfinalen.

Mot Mertens var den danske jenta god i det første settet og vant 6-3. Det andre settet ble langt jevnere, men med seier 7-2 i tiebreak kunne den tidligere verdenseneren strekke hendene i været og juble for sin første Grand Slam-finale i en annen turnering enn US Open.

– Jeg ble veldig anspent på 5-4 i det andre settet. Jeg tror jeg var nervøs. I tiebreaket klarte jeg å ta meg sammen og heldigvis klarte jeg å avgjøre til slutt, sa Wozniacki, ifølge ESPN.

Slo Kerber
I den andre semifinalen var det en svært spennende duell mellom Halep og Angelique Kerber. Sistnevnte har vist storform i starten av 2016 og hadde ikke tapt en eneste av sine 14 første kamper, men mot Halep sa det stopp.

I en jevn kamp, der Halep vant 6-3 i det første settet, og Kerber 6-4 i det andre settet, ble det et spennende tredje sett. Først da Halep gikk opp til 9-7 ble kampen avgjort og finaleplassen sikret.

– Dette var definitivt tøft. Jeg skjelver nå. Det er virkelig følelsesfullt, sa Halep etter kampen, ifølge ESPN.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Slo Kongen downunder

Slo Kongen downunder

Jannik Sinner gjorde ‘Det Umulige’ – Novak Djokovic er ute av Australian Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv