Roger Federer tennis

Sveits og USA klare for gruppefinale i Hopman Cup

Sveits og USA møtes til ren gruppefinale torsdag etter at begge nasjonene vant sin andre kamp på rad tirsdag i Hopman Cup.

Sveits og USA møtes til ren gruppefinale torsdag etter at begge nasjonene vant sin andre kamp på rad tirsdag i Hopman Cup.

USA og Japan var først ut tirsdag i Hopman Cup, men det ble tidlig klart at seieren skulle gå til amerikanerne. Japanske Naomi måtte nemlig stå over oppgjørene grunnet sykdom, og dermed vant USA både dame- og doublekampen på walkover.

Coco Vandeweghe fikk likevel forsøke seg mot den australske jenta Madison Inglis. Vandeweghe fikk derfor treningen hun ønsket og vant kampen over 19-åringen fra vertsnasjonen med 7-5, 6-2.

– Madison kan være stolt av det hun gjorde. Hun spilte veldig bra og var en tøff motstander. Det er ikke enkelt å komme ut på banen med så lite forberedelsestid. Det viser hvilken kvalitet hun har i seg, sa Vandeweghe etter kamp til Hopman Cups hjemmeside.

Like etterpå spilte Jack Sock mot japanske Yuchi Sugita. Kampen ble aldri ferdigspilt, for etter at Sugita vant det første settet 7-6 (7-1), valgte Sock å trekke seg på 1-1 i det andre settet.

Federer vant
I tirsdagens andre oppgjør spilte Sveits mot Russland. Roger Federer og Karen Khachanov var først ut. Sveitsiske Federer åpnet bra og vant det første settet 6-3.

– Karen fikk en god start, det fikk jeg også. Han satte meg under press tidlig, og vi kom inn i et bra spor. En oppvisning i serving i 45 minutter, sa Federer etter kampen til arrangøren.

Det andre settet ble enda jevnere. Den russiske unggutten Khachanov holdt Federer til tiebreak og hadde settball i tiebreaket, men til slutt sikret Federer seg seieren med 10-8 i tiebreaket.

– Tiebreaket var jevnt. Det var godt å spille et tiebreak så tidlig i sesongen, å være i slik nervepirrende situasjon med høy puls og mye svetting. Kampen hadde litt av alt, så jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, sa Federer.

Bencic avgjorde
I det andre oppgjøret spilte Belinda Bencic mot Anastasia Pavlyuchenkova. 20-åringen spilte solid og vant 6-1, 3-6, 6-3.

Gruppefinalen, kampen om hvem av Sveits og USA som går til lørdagens finale, spilles torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788