Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud møter rutinert franskmann på New Zealand

Casper Ruud får bryne seg på en tidligere topp 50-spiller i første kvalifiseringsrunde i ATP 250-turneringen i Auckland.

Casper Ruud får bryne seg på en tidligere topp 50-spiller i første kvalifiseringsrunde i ATP 250-turneringen i Auckland.

Nordmannen risikerer å være nødt til og droppe Australian Open om han kvalifiserer seg for hovedrunden og vinner første runde. Første steg på veien mot dette er en kvalifiseringskamp mot Stephane Robert.

Den franske motstanderen er hele 37 år gammel. Veteranen er for øyeblikket rangert på 217.-plass på ATP-rankingen, men har en 50.-plass som sin beste plassering i karrieren fra oktober i 2016. I 2017 vant Robert en Challenger-turnering.

Også Robert spilte Challenger-turneringen på Ny-Caledonia tidligere i uken. Der tapte franskmannen mot samme spiller som Ruud, Gleb Sakharov. Ruud tapte 6-7 (5-7), 4-6, mens Robert ble slått 6-1, 6-4. I løpet av karrieren har 37-åringen spilt 22 hovedrunder i Grand Slam-sammenheng, men har endt året utenfor topp 100 hver sesong, utenom i 2016.

Eventuell motstander i kvalifiseringsfinalen blir vinneren i oppgjøret mellom Tennys Sandgren, nummer 96 i verden, og Michal Przysiezny, nummer 485 på ATP-rankingen.

Den første kvalifiseringsrunden spilles rundt klokken 02.00 natt til lørdag norsk tid.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788