Maria Sjarapova

Mestermøte i tredje runde av Australian Open

Maria Sjarapova og Angelique Kerber er de eneste tidligere vinnerne av Australian Open på kvinnesiden som deltar i årets turnering.

Maria Sjarapova og Angelique Kerber er de eneste tidligere vinnerne av Australian Open på kvinnesiden som deltar i årets turnering.

Lørdag møtes de tidligere vinnerne i tredje runde av turneringen. Det er et oppgjør mange ser fram til, blant andre Sjarapova.

– Jeg ser fram til disse kampene. Jeg ønsker å spille mot spillere som har vunnet Grand Slam-turneringer. Hun har hatt suksess med å spille ut der i disse forholdene. Jeg ønsker å se om jeg er på det samme nivået, sier Sjarapova, ifølge Sky Sports.

Tilbake
Sjarapova måtte stå over Australian Open i fjor. Vinneren av turneringen fra 2008 ble dopingutestengt etter å ha brukt et middel som ble ulovlig 1. januar 2016 under Australian Open samme år. I US Open i 2017 tok hun seg til fjerde runde og gjorde flere gode kamper. Russeren vant også WTA-turneringen Tianjin Open.

– Jeg kom tilbake uten ranking. Nå jeg rundt nummer 50 i verden, så jeg møter seedede spillere både i første og andre runde. Nå er hun den neste, sier Sjarapova.

Også Kerber virker ut til å være tilbake i form. Den tyske jenta vant Australian Open i 2016 og ble samme år verdensener. 2017 gikk ikke like bra, men årets sesong har startet glimrende. Kerber seiler opp som en av de store favorittene.

– Det er bare starten av året, men jeg begynner å føle tennisen igjen, sier Kerber, ifølge ESPN.

Flere godbiter
Det er flere spennende oppgjør lørdag. På herresiden møter Roger Federer franske Richard Gasquet, mens Novak Djokovic spiller mot Albert Ramos-Vinolas. Oppgjøret mellom Juan Martin del Potro og Tomas Berdych kan også bli en intens duell.

På kvinnesiden kan Simona Halep gå et steg nærmere å vinne sin første Grand Slam-tittel, mens overraskelsesjenta Su-Wei Hsieh får nok en tøff utfordring i Agnieszka Radwanska.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788