David Goffin

David Goffin startet 2018 mesterlig

David Goffin hadde en glimrende avslutning på 2017 og fortsatte det gode spillet på første dag av 2018.

David Goffin hadde en glimrende avslutning på 2017 og fortsatte det gode spillet på første dag av 2018.

Belgieren vant på slutten av 2017-sesongen ATP-turneringene i Shenzhen og Tokyo. I tillegg tok han seg til finalen i ATP-sluttspillet og gjorde sin del av jobben i Davis Cup-finalen mot Frankrike.

Første nyttårsdag var belgieren i aksjon i nasjonsturneringen Hopman Cup. Der møtte Goffin tyske Alexander Zverev i et stormøte på 2018s aller første dag, nummer fire på ATP-rankingen mot nummer sju. I prestisjekampen viste Goffin solid form før Australian Open. 27-åringen slo Zverev relativt greit 6-3, 6-3.

– Jeg kan ikke starte året bedre enn dette. Det er som om det ikke har stoppet fra 2017. Jeg avsluttet sesongen så sent etter Davis Cup da jeg spilte min beste tennis, sier Goffin til Hopman Cups hjemmeside.

Goffin har med seg Elise Mertenspå det belgiske laget. 22-åringen møtte tidligere verdensener Angelique Kerber i mandagens kamp. Den belgiske jenta hang godt med i begge settene, men ble slått i tiebreak i både sett nummer én og to med 8-6 og 7-1.

– Det var en kamp med virkelig høy kvalitet fra begge. Etter å ha hatt en lang pause er det vanskelig å spille en kamp som dette, sier Kerber til arrangøren.

Dermed måtte en avgjørende kamp i mixed double skille Belgia og Tyskland. Kerber og Zverev sikret seieren for tyskerne med 4-2, 4-3 (4-2).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788