Marin Cilic

Cilic slo skadeskutt Nadal – møter overraskelsen Edmund

Marin Cilic spilte en glimrende kamp i kvartfinalen av Australian Open, men Rafael Nadals dårlige hofte drepte spenningen på slutten av kampen.

Marin Cilic spilte en glimrende kamp i kvartfinalen av Australian Open, men Rafael Nadals dårlige hofte drepte spenningen på slutten av kampen.

Nadal måtte gi opp 2017-sesongen tidligere enn planlagt på grunn av en hofteskade. Tirsdag virket det ut som skaden var tilbake hos spanjolen. I det femte settet måtte verdenseneren gi seg og var tydelig frustrert.

– Nadal kjempet bra. Det var han synd at han måtte gi seg. Han så litt preget ut, og da var jeg fokusert i starten for å se etter endringer i spillet hans. Jeg holdt opp intensiteten, sa Cilic.

Jevnt
Det ble likevel en jevn kamp. Cilic startet oppgjøret svakt og ble brutt i det første settet. Kroaten tapte 3-6, men hevet spillet sitt etterhvert. Det andre settet endte 6-3 i favør Cilic, som vant US Open i 2014 og var i Wimbledon-finalen i sommer. I det tredje settet tapte Cilic i tiebreak 5-7.

– Jeg måtte løfte spillet mitt. Jeg var litt uheldig i det tredje settet. Jeg gjorde noen feil i tiebreaket og hadde mange sjanser, men Rafael spilte bra. Han fant måter å ta poeng på, det er noe han alltid har gjort, sa Cilic.

Så snudde det igjen. Cilic spilte meget sterkt i det fjerde settet og mot slutten av settet begynte Nadal å slite med hoften. Spanjolen hadde fram til da kjempet hardt og løpt mye. I det femte settet ga gruskongen seg på 0-2.

– Det var kritisk at jeg hevet nivået mitt. Jeg spilte bedre og bedre. Det kom mange vinnere, oppsummerte Cilic.

Edmund med sterk seier
I semifinalen møter Cilic britiske Kyle Edmund. 23-åringen viste glimrende form i forkant av turneringen og har tatt den med inn i Australian Open. Briten er bare nummer 49 i verden og har aldri tidligere kommet så langt i en Grand Slam-turnering.

Tirsdag ble verdenstreer Grigor Dimitrov, noe overraskende, slått 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. I første runde ble US Open-finalisten Kevin Anderson slått.

– Han har hatt en fantastisk turnering. Jeg må fortsette med å spille mitt eget spill. Han har en god forehand og serve, sa Cilic om sin neste motstander.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788