Casper Ruud

Casper Ruud stormet videre på Ny-Caledonia

Casper Ruud hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinale i ATP Challenger-turneringen i Noumea.

Casper Ruud hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinale i ATP Challenger-turneringen i Noumea.

Nordmannen åpnet året natt til tirsdag med en god kamp mot Salvatore Caruso i første runde. I andre runde ventet jevngamle Geoffrey Blancaneaux natt til onsdag. Franskmannen er nummer 302 på ATP-rankingen med fire Futures-titler i 2017. 19-åringen har derimot lite å vise til på Challenger-nivå, men Blancaneaux vant juniorutgaven av Roland Garros i 2016.

Franske Blancaneaux skulle vise seg å være en motstander som passet Ruud ypperlig, noe også Eurosports kommentator, Sverre Krogh Sundbø, spådde på forhånd. Franskmannen havnet nemlig tidlig på etterskudd mot Ruud.

Solid
Ruud spilte meget godt i det første settet. Kampens første game, som Blancaneaux servet i, ble langt og jevnt, uten at nordmannen fikk en breakmulighet. Til slutt reddet franskmannen inn 1-0, men fikk det langt tyngre i de to påfølgende gamene. Først holdt Ruud serve blankt, og deretter brøt talentet til 2-1.

I Ruuds neste servegame klarte den franske motstanderen å få en breakmulighet, men nordmannen avverget med et serveess og avgjorde også gamet med et nytt serveess. På 4-2 brøt Ruud til 5-2 og hadde så få problemer med å serve inn gamet til 6-2.

Casper Ruud
Casper Ruud er i form. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Det andre settet startet jevnt, men Ruud fikk en glimrende mulighet til å skaffe seg et forsprang i Blancaneauxs andre servegame. Da fikk Snarøya-gutten hele tre breakmuligheter på rad, men den franske motstanderen reddet alle og tok seks strake poeng til 2-1. På 2-2 fikk Ruud enda en ny breakball. Denne gangen utnyttet han muligheten og brøt til 3-2. Nordmannen holdt deretter serve og brøt til slutt til 6-3. Dermed kunne Ruud juble for avansement.

Ruud viste igjen lovende takter etter en sommer og høst med prestasjoner under hans egne forventninger. Norges best rangerte herrespiller fikk styre spillet og brukte forehanden godt, i tillegg til glimrende serving onsdag. Blancaneaux klarte heller aldri å sette press på Ruuds backhand som mange spillere velger å gjøre. Franskmannen slo også flere upressede feil.

Ny fransk motstander
I kvartfinalen venter vinneren i oppgjøret mellom den franske veteranen Stephane Robert og sjetteseedede Gleb Sakharov fra Frankrike. Robert var nummer 50 i verden i 2016, men er nå på 217.-plass. Sakharov ligger plassert på 162.-plass. Kampen spilles allerede natt til torsdag.

Challenger-turneringen på stillehavsøya Ny-Caledonia er den eneste turneringen Ruud spiller før kvalifiseringen i Australian Open kommende uke. Kvartfinaleplassen i turneringen gir unggutten 17 nye ATP-poeng.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788