Casper Ruud

Casper Ruud ett steg fra hovedrunden i Australian Open: – Digg

Casper Ruud ventet og ventet på bedre vær, men tok seg til slutt videre til kvalifiseringsfinalen i Australian Open.

Casper Ruud ventet og ventet på bedre vær, men tok seg til slutt videre til kvalifiseringsfinalen i Australian Open.

Lørdag fortsatte oppgjøret mellom Ruud og Dmitry Popko på stillingen 3-2. Fredag var det store avviklingsproblemer grunnet regn. Duoen måtte først vente ekstra før kampstart. Da kampen kom i gang ble den stoppet på 1-1 og etter noen timer ble settet gjenopptatt.

Etter noen games, på 3-2, kom regnet igjen, og det ventet mange timer i garderoben. Akkurat da banen var tørket opp og spillerne var på vei ut på banen igjen, begynte det å regne atter en gang. Kampen ble dermed utsatt til lørdag.

Uansett møtte Ruud en gammel kjenning i andre kvalifiseringsrunde fredag og lørdag. Popko var også motstander i kvalifiseringen i US Open. Da vant Ruud 6-4, 6-0 over 21-åringen, som er nummer 247 på ATP-rankingen.

–Det var digg at jeg fikk closet kampen til slutt, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Tok seg opp
Det første settet startet med varierende kvalitet. Ruud fikk en breakmulighet på første forsøk, men Popko reddet seg inn og fulgte opp med å bryte til 4-3. På 3-5 fikk Ruud en settball i mot etter en dobbeltfeil, men avverget å tape sett og snudde settet. Nordmannen brøt i påfølgende game og vant også de neste tre gamene. Dermed vant 19-åringen det første settet 7-5.

– Jeg startet litt treigt på 3-2 og kom ikke helt i gang. Han spilte stabilt og fikk mange baller inn, noe som gjorde at jeg slo for mange feil. Så skjerpet jeg meg og spilte meg opp. Jeg hadde settball i mot, men etter det spilte jeg bedre fra grunnlinjen og fikk mer taket på han, sier Ruud til Tennis-Norge.

I det andre settet startet Ruud med et blankt servegame, men Popko hevet seg på egne servegame igjen og holdt serve. På 3-2 og 30-40 kom regnet igjen og spillerne ble tvunget i garderoben også lørdag. Etter en liten stund valgte arrangøren å flytte oppgjøret inn på hovedarenaen Margaret Court Arena og spillet fortsatte der.

– Jeg føler at jeg egentlig hadde kontroll fra slutten av første sett og i starten av andre. Jeg hadde noen gode sjanser, så det var litt synd at det ble avbrutt, sier Ruud.

Casper Ruud
Casper Ruud viste styrke i Australia. Foto: Espen Hildrup.

I den endelige fortsettelsen holdt begge sine første servegame, men på 4-3 fikk Ruud en breakmulighet. Nordmannen misbrukte den første muligheten, men fikk et nytt forsøk på deuce. Denne gangen utnyttet han breakballen og gikk opp i ledelsen 5-3. I påfølgende servegame holdt Ruud serve og kunne juble for en plass i kvalifiseringsfinalen i Australian Open for andre året på rad.

– Jeg klarte å fortsette der jeg avsluttet. Jeg fikk spille på en stor bane, og det var kult, sier Ruud.

Ruud åpnet kampen nølende, og det var Popko som startet best. Etter å ha blitt brutt hevet nordmannen seg og beveget seg bedre rundt på banen. Unggutten fikk satt større press på motstanderen og snudde oppgjøret. Også innendørs spilte nordmannen godt og var stort sett meget solid på egen serve.

Fordel Escobedo
Motstander i andre runde er Ernesto Escobedo. Amerikaneren er nummer 117 på ATP-rankingen og var i en juli i 2017 så godt rangert som nummer 67 i verden og vinner jevnlig kamper på ATP-nivå.

– Det er en ny kamp i morgen. Det er bare å gjøre seg klar, avslutter Ruud.

Den ellevteseedede spilleren har vunnet komfortabelt over Pablo Andujar og Alessandro Giannessi i de første kvalifiseringsrundene.  I fjor tok Escobedo seg til andre runde i Australian Open etter å ha fått wildcard til hovedrunden.

21-åringen har en liten fordel i kvalifiseringsfinalen. Escobedo måtte også vente på grunn av regnet fredag, men spilte lørdag ferdig sitt oppgjør før regnet kom. Det var allerede fredag spådd regn utover dagen på lørdagen. Likevel valgte arrangøren å utsette starten på med to og en halvtime sammenlignet med de tidligere dagene i turneringen på grunn av barnas dag i Melbourne. I formiddagstimene var det ikke regn. Det kan bli avgjørende før Ruuds videre skjebne i turneringen.

Kvalifiseringsfinalen spilles rundt 02.00 natt til søndag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788