Federer har fortsatt ikke tapt et sett i Australian Open | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Federer har fortsatt ikke tapt et sett i Australian Open | Tennis-Norge

Federer har fortsatt ikke tapt et sett i Australian Open

Roger Federer startet tregt mot Tomas Berdych, men tok seg til semifinalen av Australian Open.

Sveitseren måtte onsdag ut i kanskje sin tøffeste kamp så langt i Australian Open mot sterke Tomas Berdych, nummer 20 på ATP-rankingen. Tsjekkeren kom mellom 2011 og 2016 fire ganger til kvartfinale og to ganger til semifinale i turneringen. 32-åringen har imponert i Melbourne også i år, blant annet ved å slå ut Juan Martin del Potro.

Federer har i nok en Grand Slam-turnering overbevist. 36-åringen har hatt en rimelig overkommelige trekning, men hadde likevel imponert med ikke å tape et eneste sett før onsdagens kvartfinale.

Startet dårlig
Det fortsatte onsdag, men Berdych var tydelig på fra start av og ønsket å skape trøbbel for Federer. Tsjekkeren tok ledelsen direkte og brøt til 3-0. Berdych fortsatte å spille bra i det første settet og hadde to settballer. Federer reddet seg derimot inn og brøt tilbake på 3-5. Til slutt skaffet han seg tiebreak og vant hele 7-1.

– Jeg er veldig glad for at jeg kom ut av det første settet. Tomas spilte veldig bra i de to første settene. Han fortjente det første settet, og jeg stjal vel egentlig det settet, sa Federer etter kampen, som vant de neste settene 6-3, 6-4.

I semifinalen møter Federer unggutten Hyeon Chung. Stortalentet stoppet eventyret for amerikanske Tennys Sandgren, nummer 97 på verdensrankingen. Sørkoreaneren har virkelig imponert i Australian Open ved å slå ut Alexander Zverev og Novak Djokovic tidligere i Grand Slam-turneringen.

– Jeg er veldig glad, jeg hadde virkelig ikke trodd dette, men mange ting har falt på plass i denne turneringen, sa Chung til Eurosport etter kampen.

Halep og Kerber videre
På kvinnesiden er det duket for et skikkelig kanonoppgjør i semifinalen. Angelique Kerber startet onsdagen med å ta en rask og komfortabel seier over Madison Keys. Den tyske tennisspilleren imponerte stort med 6-1, 6-2 på 51 minutter.

I semifinalen møter Kerber verdensener Simona Halep. Også den rumenske jenta overbeviste i kvartfinalen med å slå Karolina Pliskova, nummer seks på WTA-rankingen, 6-3, 6-2 på en time og elleve minutter.

 

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...