Ine Soltveit Stange

To collegespillere i herrefinalen, mens Stange er den store overraskelsen i NM

To 15-åringer er klare for finalen på kvinnesiden, mens på herresiden skal to spillere på ferie fra tilværelsen i USA kjempe om tittelen.

To 15-åringer er klare for finalen på kvinnesiden, mens på herresiden skal to spillere på ferie fra tilværelsen i USA kjempe om tittelen.

Likevel er det Ine Soltveit Stange som er den største overraskelsen i innendørs-NM. 15-åringen har vist stor framgang i høst gjennom å spille bra i de internasjonale juniorturneringene i Bergen og Stavanger, i tillegg til 15.000-dollarsturneringen i Oslo. Stange gikk også til topps i Masters-turneringen i U16-klassen.

– Jeg hadde ikke forventet å komme så langt, så dette er veldig moro for min del, sier Soltveit Stange til Tennis-Norge.

Møter Elde
På veien til semifinalen har Stange blant annet slått ut førsteseedede Sarina Reinertsen. I semifinalen ventet Elinor Storkaas. Stange hadde et lite overtak på Storkaas etter å ha vunnet mot 17-åringen i forrige oppgjør i november. Da vant Ullern-spilleren 6-7 (5-7), 6-3, 6-3.

Tirsdagens semifinale ble et jevnt oppgjør, akkurat som forrige gang duoen møttes, selv om Stange startet desidert best denne gangen. Talentet vant det første settet 6-1, men tapte neste sett 3-6. I det avgjørende settet var Stange best og vant 6-2.

Ine Soltveit Stange
Ine Soltveit Stange er klar for finale. Foto: Espen Hildrup.

– Jeg startet veldig bra og tok første sett 6-1. I det andre settet begynte Elinor å spille bedre, og hun tok det 6-3. I starten av første sett var det tett, men jeg klarte å dra seieren i land. Det var en spennende og jevn kamp, oppsummerer Stange.

I finalen venter jevngamle Emilie Elde som lenge har blitt sett på som et stort talent og ledende i sin aldersklasser. Ullern-spilleren vant 6-3, 6-2 over Lillian Alexandra Gabrielsen i sin semifinale. Nå venter altså Stange.

– Jeg gleder meg til finalen. Da er det bare å slippe seg løs, sier Stange.

Ellefsen og Eskeland
På herresiden var det knyttet spenning til semifinalene. Tre av semifinalistene spiller til daglig tennis på college i USA. I den første semifinalen mellom collegespilleren Nils Ellefsen og Heming-spilleren Simen Sunde Bratholm ble førstnevnte sterkest. Ellefsen vant 6-4, 6-4.

Den andre finaleplassen stod mellom collegespillerne Jacob Eskeland og Eirik Sars Grøner. Det ble et jevnt oppgjør. Eskeland vant det første settet 6-2, men Grøner slo tilbake med seier 7-6 (8-6) i det andre settet. I det avgjørende settet avgjorde Eskeland med 6-2 og sikret seg finaleplassen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788