Ulrikke Eikeri

Suveren Eikeri til kvartfinale i Spania

Ulrikke Eikeri gjennomførte en meget god kamp i andre runde av 25.000-dollarsturneringen i Nules.

Ulrikke Eikeri gjennomførte en meget god kamp i andre runde av 25.000-dollarsturneringen i Nules.

Den norske 24-åringen har hatt en liten turneringspause de to siste ukene og reiste fra USA til Europa. I første runde tirsdag startet Eikeri dårlig, men hentet seg inn og tok seg komfortabelt videre til slutt. Dermed fortsatte Nordstrand-spilleren den gode trenden fra i høst i USA.

Inntrykket ble heller ikke noe dårligere etter torsdagens kamp i andre runde. Eikeri møtte Katarzyna Piter fra Polen, nummer 318 på WTA-rankingen. 26-åringen har en bestenotering på rankingen som nummer 95 fra 2014 og var for to uker siden i finalen av en 25.000-dollarsturnering på hjemmebane.

Eikeri hadde likevel få problemer og fortsatte seiersrekken mot lavere rangert motstand den siste tiden. Oslo-jenta var solid fra start til slutt og feide Pinter av banen. Norges best rangerte kvinnespiller tok de første fem gamene og vant sett nummer én 6-1. Hun var ikke noe dårligere i det andre settet og sikret seg avansement med 6-1 også i sett nummer to.

Den norske tennisspilleren spilte en meget god kamp. Eikeri slo svært få feil og spilte i store periode offensiv og aggressiv tennis, noe den polske motstanderen aldri klarte å håndtere skikkelig.

Allerede med rankingen som nummer 223 på WTA-rankingen har Eikeri muligheter til å få en plass i kvalifiseringen til Australian Open, men den er ikke sikker. 24-åringen kan også velge å droppe en reise til Australia. Uansett vil en god prestasjon i Nules langt på vei garantere henne en kvalifiseringsplass om hun ønsker det.

I fredagens kvartfinale venter vinneren i oppgjøret mellom Ekaterine Gorgodoze, nummer 359 på verdensrankingen, og Chantal Skamlova, nummer 237 i verden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788