Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruuds første motstander i 2018 er klar

Casper Ruud spiller kommende uke en Challenger-turnering på stillehavsøya Ny-Caledonia.

Casper Ruud spiller kommende uke en Challenger-turnering på stillehavsøya Ny-Caledonia.

Nordmannen får på papiret en relativt grei start på året i hovedstaden Noumea på Ny-Caledonia. Motstander i 2018s første kamp for Ruud er nemlig Salvatore Caruso.

Den italienske 25-åringen er nummer 205 på ATP-rankingen og var oppe på 156.-plass i august etter å ha tatt seg til finalen i Challenger-turneringen i Biella, men hovedsakelig har Caruso tatt poeng på Futures-nivå. Han står med to Futures-titler i 2017.

En eventuell seier vil gi Ruud et oppgjør mot en av de franske ungguttene Geoffrey Blancaneaux, nummer 297 i verden, og urangerte Julien Delaplane, i andre runde. Førstnevnte var helt oppe på femteplass på juniorrankingen og vant Roland Garros.

Ruud er fjerdeseedet i turneringen, og den første seedede spilleren Snarøya-gutten kan møte er franske Gleb Sakharov, nummer 156 på ATP-rankingen. På samme side av tablået er også førsteseedede Julien Benneteau. 36-åringen er nummer 56 i verden og har en besteplassering som nummer 25 fra 2014.

Turneringen i Ny-Caledonia er den eneste oppkjøringsturneringen unggutten spiller før kvalifiseringen til Australian Open. Den starter om en ukes tid. Ruud kan være i aksjon allerede første nyttårsdag på Noumea, noe som kan bety spill rundt midnatt på nyttårsaften i Norge. Tidsforskjellen er ti timer.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788