Herman Høyeraal

Herman Høyeraal klar for sin første juniorfinale

Herman Hagen Høyeraal ble fredag klar for sin første finale på internasjonalt juniornivå.

Unggutten Herman Hagen Høyeraal ble fredag klar for sin første finale på internasjonalt juniornivå.

Den norske 16-åringen spilte sin tredje semifinale på internasjonalt juniornivå fredag. Denne gangen lyktes Høyeraal også med å ta seg til finalen. Nordmannen viste solid takter i Grade 5-turneringen i Stavanger.

Høyeraal møtte finske Roni Rikkonen i semifinalen. 16-åringen var sjuendeseedet i turneringen og er nummer 854 på juniorrankingen. Finnen ga Ullern-spilleren kamp, men sølvvinneren fra NM vant 7-6 (7-3), 6-4.

– Jeg har spilt veldig bra tennis denne turneringen og håper og gjøre det samme i finalen. Jeg har forbedret min serve og mitt defensive spill før denne turneringen, og det har hjulpet meg veldig mye, sier Høyeraal til Tennis-Norge.

I lørdagens finale er Alec Deckers motstander. 17-åringen er nummer 1000 på juniorrankingen, men har spilt meget solid i turneringen og er sønn av den tidligere verdensfireren Richard Krajicek fra Nederland. En finaleseier vil føre Høyeraal opp på en plass rundt 418.-plass på juniorrankingen.

Med fullklaff også i Bergen uken etter klatrer han opp blant de 400 beste. I starten av 2018 vil han også avansere langt over 100 plasser når spillerne født i 1999 faller ut av rankingen. Det betyr for eksempel at Jakob Grøner vil være nær en plass og kanskje blant de 200 beste i verden.

14-åringen Henrik Lynum spilte fredag finale i Tennis Europe U14 , men tapte i strake sett i Stavanger.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788