Roger Federer

Federer og Sveits åpnet med seier i Hopman Cup

Roger Federer hadde få problemer med å åpne sesongen med seier i Hopman Cup.

Roger Federer hadde få problemer med å åpne sesongen med seier i Hopman Cup.

Federer og Sveits møtte Japan i første runde. 36-åringen spilte mot japanske Yuchi Sugita og følte åpningen gikk meget bra.

– Jeg er bare glad for at jeg var i stand til å holde et godt nivå i dag og være rolig under press. Jeg hadde noen gode øyeblikk da jeg beveget meg framover mot nettet og spilte meg opp i banen. Det er slik jeg vil spille i år, og dette var en god start, sa Federer etter seieren mot Sugita, til Hopman Cups hjemmeside.

Selvtillit
På samme tidspunkt i 2017 gjorde Federer comeback i Hopman Cup etter seks måneder på sidelinjen. Sveitseren vant 6-4, 6-3 over Sugita.

–Dette året føler jeg meg mye mer i rytme. I fjor tenkte jeg på om jeg var i stand til å slå bra på førsteserven og håpte at det skulle gå like bra som på trening. Disse spørsmålene er ikke tilstede i år, noe som er godt, sa Federer.

Federers seier var med å sikre Sveits seieren over Japan. Landskvinnen Belinda Bencic vant sitt oppgjør over Naomi Osaka 7-5, 6-3.

– Jeg er veldig glad. Jeg fikk en tøff start. Jeg er glad for måten jeg fant fram seieren på. Osaka er ikke lett å spille mot, og det er vanskelig å finne rytmen mot henne. Jeg håper dette gir meg mer selvtillit framover, sier Bencic.

USA-seier
I lørdagens andre kamp spilte USA mot Russland. Jack Sock slo Karen Khachanov 6-4, 1-6, 6-3, mens Coco Vandeweghe vant 6-3, 6-3 over Anastasia Pavlychenkova.

– Det var en flott seier i strake sett. Det er det jeg vil ha, å gå ut der og føle meg komfortabel igjen, sa Vandeweghe, ifølge Yahoo.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788