Herman Høyeraal klar for sin første juniorfinale | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Herman Høyeraal klar for sin første juniorfinale | Tennis-Norge

Herman Høyeraal klar for sin første juniorfinale

Unggutten Herman Hagen Høyeraal ble fredag klar for sin første finale på internasjonalt juniornivå.

Den norske 16-åringen spilte sin tredje semifinale på internasjonalt juniornivå fredag. Denne gangen lyktes Høyeraal også med å ta seg til finalen. Nordmannen viste solid takter i Grade 5-turneringen i Stavanger.

Høyeraal møtte finske Roni Rikkonen i semifinalen. 16-åringen var sjuendeseedet i turneringen og er nummer 854 på juniorrankingen. Finnen ga Ullern-spilleren kamp, men sølvvinneren fra NM vant 7-6 (7-3), 6-4.

– Jeg har spilt veldig bra tennis denne turneringen og håper og gjøre det samme i finalen. Jeg har forbedret min serve og mitt defensive spill før denne turneringen, og det har hjulpet meg veldig mye, sier Høyeraal til Tennis-Norge.

I lørdagens finale er Alec Deckers motstander. 17-åringen er nummer 1000 på juniorrankingen, men har spilt meget solid i turneringen og er sønn av den tidligere verdensfireren Richard Krajicek fra Nederland. En finaleseier vil føre Høyeraal opp på en plass rundt 418.-plass på juniorrankingen.

Med fullklaff også i Bergen uken etter klatrer han opp blant de 400 beste. I starten av 2018 vil han også avansere langt over 100 plasser når spillerne født i 1999 faller ut av rankingen. Det betyr for eksempel at Jakob Grøner vil være nær en plass og kanskje blant de 200 beste i verden.

14-åringen Henrik Lynum spilte fredag finale i Tennis Europe U14 , men tapte i strake sett i Stavanger.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...