Viktor Durasovic og Casper Ruud

Ruud underholdte publikum og slo Durasovic i prestisjekampen

Casper Ruud avsluttet sesongen med en god følelse i Collector Bank Norwegian Open.

Casper Ruud avsluttet sesongen med en god følelse i Collector Bank Norwegian Open.

Den norske 18-åringen spilte for første gang siden 2011 mot Viktor Durasovic i en oppvisningskamp i Oslo Tennis Arena. Hallen på Hasle var nesten fullsatt og Norges to beste tennisspillere ga publikum det de ønsket.

– Jeg regner med at folk syntes det var gøy å se et litt annet tempo enn de kanskje ser til vanlig i Norge. Det var gøy å spille, sier Ruud til Tennis-Norge.

Ruud vant
Oppgjøret begynte litt rolig, men utover i kampen tok kvaliteten seg opp, og det ble mange flotte ballvekslinger og gode vinnere. På rundt en time og 30 minutter vant Ruud 6-4, 6-2 over Durasovic på hjemmebane.

– Det ble to sett, og jeg vant kanskje komfortabelt, men det kunne fort blitt et annet utfall. Vi har spilt mye på trening sammen, så det var ingen selvfølge at jeg skulle vinne. Jeg avslutter sesongen med en god følelse, sier Ruud.

Unggutten fra Snarøya spilte også torsdag mot italieneren Alessandro Giannessi, en kamp Ruud også vant. Fredag ble det doubletap med Malene for Giannessi og Corinna Dentoni. Nordmannen satte pris på en avslutning i hjemtraktene.

– Det er deilig å være hjemme og spille en turnering med en litt mer avslappet innstilling. Det er gøy, samtidig som jeg har fått litt tennis i kroppen og holdt deg gående, oppsummerer Ruud dagene i Oslo, som kun har en oppvisningskamp i double sammen med far Christian Ruud mot Leyton og Claudio Rivera, samt single i Bergen søndag igjen før ferie.

– Jeg har vært der noen år før og spilt mot dem. Det er gøy å stille der å spille for barna. Motstanderne er nok klare for match og har forberedt seg godt, så jeg får håpe vi klarer å holde unna, sier Ruud.

I form
Durasovic har i høst vist meget god form og vunnet to Futures-turneringer. Han nærmer seg en plass blant de 400 beste i verden og skal spille tre turneringer til i år. Norgesmesteren, som også spilte mot Giannessi, tapte begge kampene, men var fornøyd med utbyttet.

– Jeg har fått med meg litt av hvert. Jeg har fått mer erfaring med å spille foran publikum. Det var gøy at det var en del. Det ble litt nerver, og det er noe jeg tar med meg videre, sier Durasovic, som til tider spilte godt mot Ruud.

– Det betydde litt, men jeg tok det ikke dødsseriøst heller. Jeg tar ikke tapene tungt. Det er alltid små marginer mellom spillere, sier Durasovic.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788