Casper Ruud

Ruud møter ny argentiner i Sør-Amerika

For tredje kamp på rad møter Casper Ruud en argentinsk spiller på turneringsturen til Sør-Amerika.

For tredje kamp på rad møter Casper Ruud en argentinsk spiller på turneringsturen til Sør-Amerika.

Den unge nordmannen viste tegn til gammel selvtillit i første runde mot Maximo Gonzalez i første runde i Challenger-turneringen i Guayaquil mandag, men ble et nummer for lite i andre runde mot Facundo Bagnis. Sistnevnte har for øvrig tatt seg helt til finalen i Ecuador.

Uansett spiller Ruud en ny turnering i Sør-Amerika kommende uke, denne gangen i Montevideo. Der er motstander argentinske Federico Coria i første runde. 25-åringen er nummer 228 på ATP-rankingen og har i år tatt seg til flere kvartfinaler i Challenger-turneringer, samt en semifinale.

Turneringen i den uruguayanske hovedstaden er Ruud siste for året. Etterpå gjenstår kun en oppvisningsturnering under Collector Bank Norwegian Open i midten av november. 18-åringen jakter en opptur på tampen av sesongen i Sør-Amerika.

Og det er ikke umulig at den kommer i Montevideo. Med seier over Coria kan trolig Guido Pella bli motstander i andre runde. 27-åringen er nummer 64 i verden, og Ruud kan for første gang på lenge komme i utfordrerposisjon igjen – en rolle Snarøya-gutten trives godt i. Slår dette scenarioet til, og unggutten vinne, vil han ta en seier over sin høyest rangerte spiller i karrieren.

Oppgjøret i første runde spilles mandag eller tirsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788