Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud avsluttet ATP-sesongen med tap i første runde

Casper Ruud spilte en variabel kamp da han røk ut av første runde i ATP Challenger-turneringen i Montevideo.

Casper Ruud spilte en variabel kamp da han røk ut av første runde i ATP Challenger-turneringen i Montevideo.

Den norske 18-åringen var mandag klar for første kamp i turneringen som gir ATP-poeng for siste gang i år. Det endte med tap, og dermed gjenstår bare tre oppvisningskamper; en double, en mot Viktor Durasovic og en mot Alessandro Giannessi, i neste uke under Collector Bank Norwegian Open.

Ruud møtte Federico Coria i første runde. 25-åringen er nummer 228 på ATP-rankingen og har i år tatt seg til flere kvartfinaler i Challenger-turneringer, samt en semifinale. Dette var tredje gang på rad unggutten møtte en argentiner.

Det endte med et tap. Snarøya-gutten havnet på etterskudd fra start av. I det første settet var det lite som stemte, og Ruud tapte 2-6. Talentet fra Norge vant få poeng på serve i første sett, 45 prosent av førsteservene og 40 prosent av andreservene. Det ble også noen enkle feil mot en god motstander.

I det andre settet havnet også Ruud på etterskudd, og det så ut til å gå mot en tidlig ferie, men på 2-5 hevet nordmannen spillet. Norges best rangerte tennisspiller reduserte til 4-5 og hang bra med i det avgjørende gamet. Ruud reddet to matchballer, men til slutt avgjorde Coria kampen med 6-4 i settet.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788