Malene Helgø

Helgø tapte etter god start: – Det er bittert

I sin andre semifinale i karrieren tok Malene Helgø seg videre til finale i en 15.000-dollarsturnering.

Malene Helgø var nære ved å ta seg til sin første finale i single på internasjonalt seniornivå, men ble slått på målstreken.

– Det ble en svingete kamp. Jeg startet veldig bra og var tent. Så føler jeg at energien går litt ut av etter en tøff start på det andre settet. Servingen var så bra, hun spilte bra, og jeg følte at fotarbeidet mitt ikke stemte så bra. I det tredje settet fightet jeg bare, men det holdt ikke. Det er bittert, sier Helgø til Tennis-Norge.

Den norske 18-åringen spilte sin andre semifinale i en 15.000-dollarsturnering og hadde forhåpninger om å ta seg til finale. Det så også lovende ut etter en god start og bra spill i kvartfinalen torsdag. Helgø møtte fjerde sveitsiske Simona Waltert i semifinalen. 16-åringen er nummer 577 på WTA-rankingen, men er helt opp på 15.-plass på juniorrankingen.

I det første settet var Helgø klart best. Furuset-spilleren vant for første gang i turneringen det første gamet og kom godt i gang. Den norske jenta var på fra start av og spilte meget offensivt. Det resulterte i 6-3 i sett nummer én.

Det andre settet fortsatte ikke like bra. Helgø kom ut av det gode sporet hun var i det første settet, samtidig som Simona Waltert hevet seg flere hakk. Lite stemte, og Helgø ble tydelig frustrert. Til slutt tapte hun settet 2-6.

Dermed ble det et spennende og intenst tredje sett. Helgø kom godt i gang, men ble brutt til 1-3 og havnet bakpå. Jenta fra Fjellhammer hadde muligheten til å utligne forspranget, men klarte det ikke. Til slutt tapte hun settet 3-6 og røk ut av turneringen.

– Hun slipper seg mer løs i det andre settet når hun allerede har tapt det første og må kjøre på. Jeg er ikke en som stiller meg bak og lomper heller. Jeg hadde ikke helt dagen i dag, bra første sett, men resten var ikke så bra, sier Helgø.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788