Malene Helgø. Tennis-Norge.

Helgø i fyr og flamme på hjemmebane: – Ble så tent

Malene Helgø spilte en glimrende kvartfinale og tok seg videre til semifinale på hjemmebane i Oslo.

Malene Helgø spilte en glimrende kvartfinale og tok seg videre til semifinale på hjemmebane i Oslo.

Furuset-spilleren trøblet litt i andre runde onsdag, men i kvartfinalen torsdag var Helgø tilbake på topp, selv om det ble en treg start i begge settene. Den norske 18-åringen møtte også en sterk motstander i Oslo Tennis Arena.

– Jeg fikk en boost med et sykt bra publikum. Man blir så tent til å kjøre på og kjøre på – og få enda flere vinnere, sier Helgø til Tennis-Norge.

 

Motstander var Helene Scholsen. Den belgiske jenta er andreseedet i turneringen og nummer 487 på WTA-rankingen. Tidligere i år var 21-åringen nummer 394 på verdensrankingen, og hun har vunnet to 15.000-dollarsturneringer i 2015.

Havnet bakpå
I torsdagens oppgjør havnet Helgø bakpå, akkurat som mot Hedda Gurholt og Emilie Elde i første og andre runde. Sølvvinneren fra NM lå under 0-2 og 1-3, men sikret 3-3. På 5-4 brøt Helgø igjen og vant sett nummer én 6-4.

Meget god kamp av Malene Helgø. Foto: Espen Hildrup.

Det andre settet startet også dårlig. Helgø lå under 0-3, men spiste seg innpå. Til slutt klarte hun å sikre 5-5 og tiebreak. Den norske jenta fikk en glimrende start i tiebreaket. Helgø skaffet seg en ledelse på 5-0 før Scholsen tok sitt første poeng. Den belgiske motstanderen klarte aldri å hente inn ledelsen og tapte 1-7

Jenta fra Fjellhamar spilte i store perioder fantastisk tennis, spesielt i tiebreaket. Helgø satt vinnere fra alle vinkler og servet i tillegg godt.

– Jeg startet litt dårlig i begge settene, nesten litt tvilende på slagene mine, jeg har hatt litt rusk på forehanden i det siste. Jeg kommer veldig bra inn i kampen og kommer inn i kampboblen mentalt. Jeg spiller best når jeg slapper av og styrer kampen. Jeg tenkte bare å kjøre på, og går det, så går det, sier Helgø.

Andre semifinale
Dermed er Helgø klar for sin andre semifinale på internasjonalt seniornivå. Forrige gang var i en 15.000-dollarsturnering i Bol. I semifinalen på hjemmebane møter hun Simona Waltert. Den sveitsiske jenta er bare 16 år gammel, men nummer 577 på rankingen. Stortalentet er nummer 15 på juniorrankingen.

– Jeg skal slappe av i kveld. Restituere, spise, sove og drikke mye. Gjøre de samme rutinene som har funket bra til kamp, sier Helgø om oppskriften på å nå sin første finale.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788